in ,

MXGP KEGUMS (LATVIJA): Prvo dirko zmagal GAJSER, drugo HERLINGS

Naš Tim je bil v prvi vožnji neustavljiv, v drugo pa mu je pred koncem odpovedal motor. Smolo Slovenca, izkoristil Jeffrey in z zmago utrdil skupno vodstvo.

MXGP 1. dirka

Takoj po štartu sta se zapletla Tonus in Cairoli ter padla. Cairoli je nato nadaljeval dirko iz ozadja. Prvo krog je bil še odločilen tudi za Seewera, ki je padel v tretjem ovinku. Po prvem krogu so za Gajserjem bili Prado, Monticelli, Jasikonis, Desalle, Paulin, Herlings, Horebeek, Febvre in Coldenhoff.

Jasikonis se je nato prilepil za rep Prada in se boril za 2. mesto, skupaj pa sta bila zelo blizu Gajserju. Za 5. mesto sta se borila Desalle in Herlings. Slednjemu je v 7. krogu, le uspelo prehiteti Desalla in pričeti napadati Monticellija. Desalla je nato ujel še Febvre.

Gajser je do 10. kroga povečal vodstvo pred Pradom na slabih 6 sekund. Cairoli se je iz 18. mesta počasi povzpel do 11. mesta po padcu in še kar napadal. Jasikonis je nato v 11. krogu napadel Prada in se povzpel na 2. mesto za Gajserjem. Enako je 2. kroga pred koncem Herlings opravil z Moticellijem in mu prevzel 4. mesto.

Krog pred koncem je bil vrstni red Gajser, Jasikonis, Prado, Herlings, Febvre, Monticelli, Paulin, Desalle, Coldenhoff in Horebeek. Cairoli je nato še prehitel še dva dirkača in končal na 9. mestu.

Kljub napaki v predzadnjem krogu, je Tim Gajser zmagal 1. dirko s skoraj 9 sekundno prednostjo pred Arminasom Jasikonisem in Jorgejem Pradom. Jeffrey Herlings je dirko končal na 4. mestu. 5. je bil Romain Febvre. Za njim so do 10. mesta končali Gautier Paulin, Glenn Coldenhoff, Clement Desalle, Antonio Cairoli in J. van Horebeek.

MXGP 2. dirka

Drugo dirko je Gajser najbolje pričel in povedel pred Herlingsom, Pradom in Cairolijem. Kmalu zatem je Herlings prehitel Gajserja in prevzael vodstvo. Za njima so do 10. mesta bili Prado, Cairoli, Febvre, Jasikonis, Desalle, Coldenhoff, Monticelli in Paulin.

Prada sta nato pričela napadati Cairoli, Febvre in Jasikonis. Cairoliju le uspe prehiteti Prada in se povzpeti na 3. mesto. Gajser se je nato zbral in se prilepil za zadnje kolo Herlingsa. A ne za dolgo, saj je naredil napako in padel. Drugo mesto je prevzel Cairoli. Tim je padel na tretjo mesto, a ne za dolgo, saj ga je pričel napadati Jasikonis, ki je prej prehitel že Febvreja in Prada.

Nekaj minut pred koncem je bil v vodstvu Herlings, pred Cairolijem in Jasikonisem in Gajserjem. A potem je našemu junaku Timu odpovedal motor in dirke ni končal. Tak je potem bil tudi končni vrstni red prvih treh. Do desetega mesta so sledili Prado, Febvre, Coldenhoff, Seewer, Paulin, Evans in Horebeek.

Zmagovalec VN KEGUMSA (LATVIJA)  je HERLINGS, pred JASIKONISEM in PRADOM. GAJSER je zaradi padca skupno končal na 8. mestu. V skupnem seštevku vodi HERLINGS z 215 točkami pred GAJSERJEM, ki jih ima 167. Tretji je JASIKONIS, ki ima 163 točk. Enako število točk ima tudi CAIROLI. Naslednja dirka, kjer bo Tim lovil skupno vodstvo, bo 6. septembra v Turčiji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

VN AVSTRIJE: Spielberg ostaja DOVIJEVO dvorišče, ROSSI za las ubežal katastrofi

INDY 500, kvalifikacije: S prvega mesta MARCO ANDRETTI