in

INDY 500, kvalifikacije: S prvega mesta MARCO ANDRETTI

Prvič po letu 1987, bo s prvega mesta štartal eden najbolj znanih priimkov ANDRETTI. ALONSO bo lovil zmago iz devete vrste in 26. mesta.

Današnji drugi del kvalifikacij t.i. FAST 9, v katerega se Fernando Alonso ni uvrstil, je dobil Marco Andretti, ki bo vodil četico dirkalnikov s Hondinimi motorji. Med 9. dirkači, ki so danes tekmovali za prvo štartno mesto, je bil le eden s Chevroletovim motorjem. In sicer falango Hond je pomešal s 4. mestom, 20 letni Nizozemec, Rinus VeeKay.

Marco Andretti bo štartal pred Scottom Dixonom in Takumo Satom. Drugo vrsto sestavljajo že prej omenjeni Rinus Veekay, Ryan Hunter-Reay in James Hinchcliffe. Tretjo vrsto na znameniti dirki Indy 500, ki bo letos 23. avgusta, so zapolnili Alex Palou, Graham Rahal in Alexander Rossi.

Marco, vnuk Maria Andrettija, je ves vesel po kvalifikacijah povedal: »To so bile moje sanje že iz otroštva. Vesel sem uspeha zase in za ekipo

Evropejcem bolj znani dirkači, ki so v preteklosti dirkali v FORMULI 1, so se razvrstili takole: Marcus Ericsson bo štartal z 11. mesta, Felix Rosenqvist z 14. mesta, Fernando Alonso z 26. mesta in Max Chilton iz 30. štartnega mesta.

Za presenečenje dneva je poskrbel šele 19-letni nizozemski novinec Rinus VeeKay (avto št. 21), ki bo dirko pričel s četrtega mesta

Alonso je včeraj pa skupnih kvalifikacijah povedal: »Nisem imel dovolj hitrosti, a vseeno sem zadovoljen s potekom kvalifikacij. Okrog mene bo štartalo nekaj zelo zanimivih imen. Dirkalnik je dober in vodljiv. Čakam dirko.« Španec res nima sreče, saj sedaj, ko se je zaradi svojih izjav in neumnosti razšel s Hondo, so ekipe z njihovimi agregati dominirale. A dirka je v nedeljo in kot vemo se na Indy 500 lahko marsikaj zgodi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

MXGP KEGUMS (LATVIJA): Prvo dirko zmagal GAJSER, drugo HERLINGS

Rene RAST: FORMULA E je bistveno bolj stresna od prvenstva DTM