in

FORMULA 2: Kazen za MAZEPINA, zmaga na koncu za TSUNODO

Nikita Mazepin je prvi prečkal ciljno črto, a so komisarji ocenili, da je bil preveč agresiven pri obrambi položaja proti Yukiju Tsunodi in mu takoj po dirki dodelili časovno kazen petih sekund. Japonec je za Rusom zaostajal manj kot sekundo, zato je mladinec Red BulIa tako zabeležil svojo drugo zmago v tej sezoni.

Nikita Mazepin je trenutno uvrščen na drugo mesto, vendar je po dirki dobil še dodatno pogojno kazen petih mest. Časovni pribitek, ki mu je odnesel zmago, je bil posledica boja med njim in Tsunodo, drugo kazen pa je dobil zaradi nevarnega izhoda iz boksov, pri katerem je malo manjkalo, pa bi povozil mehanika druge ekipe.

Tretje mesto je po velikem preboju na startu pripadlo Micku Schumacherju, ki je petič v tej sezoni končal na stopničkah. Tudi Louis Deletraz je na začetku dirke naredil velik preboj naprej in tako dosegel četrto mesto.

Na odru za zmagovalce so se spomnili tudi lani tragično preminulega Antoineja Huberta.

Robert Schwartzman je zasedel peto mesto, a mu je zaradi slabe dirke glavnega tekmeca v boju za naslov, Calluma Ilotta, uspelo zmanjšati zaostanek v prvenstvu na vsega 7 točk. Ilott je vozil slabo, a je na koncu z desetim mestom vseeno ulovil točko.

Dan Ticktum je dosegel šesto mesto, potem ko se je njegov vikend začel s pravo dramo in izpustitvijo treninga zaradi nerazločljivega testa na Covid-19 – drugi test je bil na srečo negativen, zato DAMS ni ostal brez drugega voznika, potem ko so morali namesto poškodovanega Seana Gelaela pripeljati Jurija Vipsa. Estonec je debitiral na 11. mestu in tako za las zgrešil točke.

Sedmo mesto je osvojil Guanyu Zhou, medtem, ko je svojo najboljšo uvrstitev v F2 dosegel Roy Nissany, ki je za jutrišnjo sprintersko dirko osvojil osmo mesto in s tem tudi pole position. Zadnja v točkah sta pristala Ghiotto in že omenjeni Ilott, edini incident na dirki pa je bil trk voznikov MP Motorsport, Matsushite in Drugovicha, ki je uničil njune odlične izhodiščne položaje.

Komentiraj

Loading…

0

WILLIAMS želi v Belgiji premagati FERRARI iz lastne moči

McLAREN kot prva ekipa testiral dno dirkalnika SEZONE 2021