in

FORMULA 2: SCHUMACHER z zmago na glavni dirki le še 3 točke za SHWARTZMANOM

Mick Schumacher je dosegel svojo prvo zmago v letošnji sezoni in drugo v Formuli 2 in se tako pridružil boju za naslov.

Callum Ilott je vodil dirko, a katastrofalen postanek v boksih, med katerim mu je ugasnil avto, ga je vrgel povsem na rep. Britanec se je kljub vsemu odlično odrezal in se do cilja prebil na šesto mesto, medtem ko je njegov glavni tekmec v boju za naslov, Robert Shwartzman, s 15. mesta na startu na koncu dosegel deveto mesto.

Shwartzman in Ilott imata zdaj po 134 točk, Mick Schumacher pa jima piha za ovratnik s 131 točkami. Yuki Tsunoda, ki je s 123 točkami četrtouvrščen, še zdaleč ni odpisan iz boja za naslov.

Že na startu se je Mick Schumacher uspel odkupiti za včerajšnji obračun v kvalifikacijah – s spektakularnim startom s sedmega mesta se mu je v prvem ovinku uspelo prebiti na drugo mesto. Ilott je obdržal vodstvo, Lundgaard se je prebil na tretje mesto, Tsunoda in Ghiotto pa sta izgubila vsak po dve mesti.

Ob koncu petega kroga smo med Lundgaardom, Tsunodo in Ghiottom videli fantastičen troboj za tretje mesto. Boj se je začel na začetku Parabolice, končal pa se je z vzporedno vožnjo vseh treh do prvega prvega ovinka, v katerem je Ghiotto izgubil nadzor nad avtomobilom in se komaj izognil stiku z ostalima. Italijan je moral skrajšati šikano in se vrniti na progo za Nissanyjem, Lundgaard in Tsunoda pa sta ostala spredaj.

Ključni trenutek dirke se je zgodil v 12. krogu – Ilott je vstopil v bokse in tam je njegov avto ugasnil. Ekipa se je trudila znova zagnati njegov avto in Britanec se je z vodstva vrnil na predzadnje mesto. Schumacher je v bokse zapeljal nekaj kasneje, stvari opravil brez težav in imel v nadaljevanju dirke čisto situacijo za zmago. V hud spopad sta se v prvem ovinku zapletla Nissany in Mazepin, pri čemer je Mazepin poskušal napasti z notranje strani, nato pa ga je v drugem delu šikane Izraelec potisnil v pesek V 15. krogu je v bokse zapeljal še zadnji izmed vodilnih, Luca Ghiotto.

Schumacher je na koncu zmagal, v zadnjem trenutku pa se je na osmo mesto prebil Dan Ticktum, ki je tako dodatno zapletel situacijo Robertu Shwartzmanu. Rus je, kot že rečeno, končal na devetem mestu.

Komentiraj

Loading…

0

Valentino ROSSI: Potrebno je izboljšati vidnost RUMENIH ZASTAV

Pred 50 LETI se je smrtno ponesrečil Jochen RINDT