in ,

LEWIS HAMILTON s svojo ekipo v prvenstvu EXTREME E

Šestkratni svetovni prvak Formule 1 Lewis Hamilton se podaja v novo avanturo motošporta kot lastnik ekipe. Zvezdnik moštva Mercedes je namreč vstopil v električno serijo Extreme E, dnevne posle pa bo prepustil drugim.

Kot dirkač Lewis Hamilton slavi uspehe kot po tekočem traku, ruši rekorde in se zapisuje v zgodovino. Sedaj se bo šestkratni svetovni prvak preizkusil tudi kot lastnik ekipe. Kajti 35-letnik je vstopil v inovativno Offroad električno serijo Extreme E, v kateri se SUV-ji merijo na ogroženih področji zaradi klimatskih sprememb.

Hamiltonova ekipa bo nastopala pod imenom X44 in tako nosila njegovo številko iz Formule 1. Dnevne posle kot tudi dirkaško zasedbo pa bo Britanec prepustil ekipi, sam se bo raje osredotočal na svoje delo v kraljevem razredu motošporta v ekipi srebrnih puščic. “Extreme E je razburljiva serija, nova iniciativa za trajnost in to je tudi sijajna priložnost, da sem kot lastnik ekipe zraven od začetka. Seveda zaradi svojega dela pri Mercedesu in Formuli 1 ne morem biti vpet v operativno dnevno delo, vendar se veselim, da lahko v tej novi seriji prevzamem novo vlogo,” je pojasnil Hamilton.

Lewis Hamilton se bo po novem preizkusil tudi kot lastnik ekipe, saj Britanec vstopa v novo inovativno električno serijo Extreme E.

Dirkač Mercedesa priznava, da ga je v ta korak prepričalo predvsem osredotočanje na okolje. “Vsak od nas ima moč, da nekaj spremeni in veliko mi pomeni, da lahko svojo ljubezen do dirkanja in do našega planeta izkoristim za to, da dosežem pozitiven učinek. Ne bomo le prisotni v krajih, ki so še posebej prizadeta zaradi klimatskih sprememb, tesno bomo sodelovali tudi s krajevnimi predstavniki in vodilnimi strokovnjaki na področju okolja, da bi delili naše znanje in zapustili nekaj pozitivnega, ki seže daleč izven dirkalne steze.

Šestkratni svetovni prvak je že predstavil svojo ekipo in se veseli tega novega področja in izziva.

Hamilton bo v tej novi seriji Extreme E, ki se prične januarja 2021 v Senegalu, nadaljuje pa v pogorju Himalaje, Grenlandiji, v pragozdu, v najboljši družbi. V to serijo je namreč vpleten tudi Red Bullov oblikovalec Adrian Newey, kot del ekipe Veloce, prijavila pa sta se tudi Ganassi in Andretti.

Dirkaški koledar serije Extreme E sezone 2021

DirkaDržavaPrizoriščeTermin
1SenegalDakar/Lac Roce22.-24.1.2021
2Savdska ArabijaSharaan / Al-Ula4.-6.3.2021
3NepalDolina Kali Gandaki6.-8.5.2021
4GrenlandijaLedenik Russell / Kangerlussuaq27.-29.8.2021
5BrazilijaSantarém / Para29.-31.10.2021

         

1 komentar

Komentiraj

One Ping

  1. Pingback:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

RENAULT ve, kaj manjka RED BULLU do konstantne zmagovite ekipe

Po MONZI spet aktualna SPRINTERSKA DIRKA z obrnjenim vrstnim redom na štartu