in

LUNDGAARD dominiral na šprint dirki, SCHUMACHER prvi v skupnem seštevku

Christian Lundgaard je na začetku naredil vse prav in si zagotovil dominantno zmago, drugo v tej sezoni. Na drugo mesto se je uvrstil Louis Deletraz, medtem ko je na svoje prve stopničke v F2 uspel priti Estonec Juri Vips, zamenjava za poškodovanega Seana Gelaela.

Mick Schumacher, ki vodi v prvenstvu, je zasedel četrto mesto, dvojica iz ekipe UNI-Virtuosi, Guanyu Zhou in Callum Ilott, pa sta zasedla peto in šesto mesto, pri čemer je potrebno poudariti, da je Kitajec startal z 19. mesta. Jehan Daruvala je bil sedmi, Marino Sato iz Tridenta pa je osvojil svojo prvo točko v F2.

Lundgaard je odlično začel in je uspel prehiteti Markelova in takoj prevzeti vodstvo. Vips se prav tako ni proslavil s startom in je padel na četrto mesto za Deletraza, ki je na startu napredoval za kar tri položaje. Dan Ticktum je rahlo trčil takoj na začetku, tako da je takoj po prvem krogu šel v boks zamenjat gume in zato padel na zadnje mesto.

V ozadju smo videli odličen boj med Schwartzmanom in Zhoujem, kjer je Rus izšel kot zmagovalec in zasedel 15. mesto. Po nekaj krogih brez večjih pripetljajev se je Deletrazu s pomočjo DRS-a na startno-ciljni ravnini uspelo približati Markelovu in ga z zunanje strani prvega ovinka prehiteti ter priti na drugo mesto. Vips je krog kasneje poskusil isto, a se je Rus tokrat odločil, da se bo branil odločneje, kar je imelo za posledico stik med dirkalnikoma, Estonec pa je poskus nato opustil. Sodniki so napovedali, da bodo dogodek pregledali, a na koncu nadaljnje preiskave ni bilo. Le dva kroga kasneje je Vipsu le uspelo narediti tisto, česar prej ni uspel, in je tako prišel na tretje mesto.

Očitno je bilo, da se je Markelov začel boriti z gumami, kar so izkoristili Schumacher, Mazepin in Ghiotto, v boju z Italijanom pa je imel Rus še en stik, a je tokrat poškodoval sprednje krilo in je moral v bokse, da je opravil zamenjavo.

Niti šprinterska dirka ni minila brez posredovanja varnostnega avtomobila. Ghiotto je imel boljši tempo od Mazepina, s pomočjo DRS-a pa je poskušal prehiteti Rusa po zunanji strani prvega ovinka, toda Mazepin je ob vstopu v zavoj naredil napako pri zaviranju, blokirala so mu kolesa in pri tem je zadel moštvenega kolega ter ga poslal s steze in Ghiotto je ostal brez točk. Fazo virtualnega varnostnega avtomobila so nekateri vozniki izkoristili za vstop v bokse in menjavo koles s pnevmatikami mehke zmesi.

Z nadaljevanjem dirke je Daruvala takoj izkoristil priložnost in brez večjih težav prišel na peto mesto pred Drugovicha. Brazilec je kasneje v zadnjem ovinku naredil napako, ki sta jo izkoristila Ilott in Zhou, toda Kitajec se pri tem ni ustavil in je za nameček prehitel še moštvenega kolega.

Sato je bil eden izmed voznikov, ki je pridobil z odhodom v bokse in menjavo pnevmatik in je uspel doseči osmo mesto ter svojo prvo točko v Formuli 2 v tej sezoni. Do konca se je Zhou Schumacherju približal na le tri desetinke zaostanka, a ni uspel prehiteti Nemca.

Komentiraj

Loading…

0

Nova moštva bodo za vstop v F1 morala plačati 170 milijonov evrov

HAMILTON pod preiskavo FIA-e zaradi političnega sporočila