in ,

Novi iPAD AIR 4 z A14 Bionic čipom in Pro obliko za 599 dolarjev

Poleg dveh novih Apple Watch urah je Apple predstavil tudi novi iPad Air 4, ki bo všeč mnogim. Prinaša nov 5nm čip A14 Bionic, boljši zaslon, USB C, obliko Pro in vedno manjši gumb Touch ID. Lahko bi rekli, da imamo novo najboljšo tablico na svetu.

Že dolgo velja, da če želite vrhunsko izkušnjo s tablicami, jo poiščite na Applovih trgovinah. Njihov iPad je preprosto nepremagljiv, saj mu z nekaj nekaj modeli lahko vsaj približno konkurirata le Samsung in Huawei.

Novi iPad Air 4 prinaša zaslon s še tanjšim okvirjem, kar so dosegli z namestitvijo čitalnika prstnih odtisov Touch ID na rob tablice. Je najmanjši senzor Touch ID doslej, ki se nahaja pod gumbom za vklop na vrhu tablice.

Zasnova je zelo podobna tisti pri iPad Pro, kar pomeni ravne robove, kot jih ima nova serija iPhone 12. Namesto Lightning vrat je zdaj na voljo USB C s podporo za polnjenje 20 W in možnostjo prenosa podatkov hitrosti 5 Gbps. Na robovih so tudi stereo zvočniki.

Zaslon je 10,9-palčni Liquid Retina (2360 x 1640 točk) s podporo True Tone in antirefleksnim premazom. Zaslon podpira tudi nov Apple Pencil za 129 dolarjev, ki se s pomočjo magneta prime roba in se na ta način tudi polni. Manjka pa hitrost osveževanja zaslona, kot ga ima iPad Pro (120 Hz).

Znotraj zaslona je 7MP selfie kamera za HD video klice, zadaj pa nova 12MP kamera z boljšo stabilizacijo. iPad Air 4 je praktično model Pro, saj premore nov čip Apple A14 Bionic s 5 nm arhitekturo in šestimi jedri. Obljublja do 40% boljšo zmogljivost v primerjavi z lanskim iPadom Pro, pa tudi boljšo grafiko z novim štirijedrnim koprocesorjem GPU.

Novi iPad Air poleg Apple Pencil podpira tudi Magic Keyboard za 299, Smart Keyboard Folio za 179 ter Smart Folio za 79 dolarjev. iPad Air 4 bo na voljo v petih barvah, cene pa se začnejo pri 599 dolarjih za osnovni model.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

TOTO WOLFF: Zakaj ne bi startali po ABECEDNEM REDU imen dirkačev

SAINZ: V trenutni FORMULI 1 vedno zmaga NAJBOGATEJŠA ekipa