in ,

MICK SCHUMACHER: Naslov v F2 ni zagotovilo za sedež v FORMULI 1

Mick Schumacher se ne zanaša na špekulacije, da bo verjetno sledil svojemu slavnemu očetu v Formulo 1.

Foto: HB Press

V intervjuju za nemško televizijo RTL ni komentiral govoric in predlogov, da bi lahko prihodnji mesec na Nürburgringu dobil priložnost nastopa na prostem treningu Formule 1, najverjetneje v ekipi Alfa Romeo. Toda sin sedemkratnega svetovnega prvak Michaela Schumacherja se je nasmehnil in priznal, da je steza v regiji Eifel košček doma.

Mick trenutno vodi v prvenstvu Formule 2 in govori se, da mu bo uvrstitev med prve tri letošnjega prvenstva zagotovila napredovanje v Formulo 1 v sezoni 2021. “Še naprej delam svojo stvar. Seveda nekaj pomeni, če si prvak Formule 2. Razumljivo, da s tem ustvarjaš pozornost. Toda ni gotovo, da bo točno takrat sedež tudi na razpolago,” tako Schumacher, ki je prav tako razkril, da še naprej dobiva kakšen nasvet glede svoje kariere od Sebastiana Vettla, ki mu je doslej v veliko pomoč.

Mick Schumacher priznava, da še vedno dobiva koristne nasvete od rojaka Sebastiana Vettlla. Slednji pa poudarja, da si Lewis Hamilton zasluži vse uspehe in rekorde, toda za dirkača Ferrarija je bil in ostaja junak Michael Schumacher.

Zdajšnji dirkač Ferrarija je bil zelo blizu očetu Micka. Vettel je ta teden komentiral dejstvo, da bi lahko Lewis Hamilton na naslednji dirki v Sočiju izenačil rekord 91 zmag, ki ga (še) ima Michael Schumacher. “Po eni strani je škoda, ker je za Lewisa vse tako preprosto,” je Nemec dejal kolegom iz Sky Italia. “Vendar je trdo delal, da bi se spravil v ta položaj. Lewis si zasluži vse te uspehe. Vendar nikoli ne bo moj junak, to je in bo ostal Schumi, čeprav sem vesel za Lewisa,” doda Vettel.

Komentiraj

Loading…

0

ASTON MARTIN pokazal bodoče službeno vozilo Sebastiana VETTLA

WOLFF želi delovno mesto ŠEFA EKIPE razdeliti na dve osebi