in

MotoE, VN Francije 1. dirka: TORRES z zmago utrdil vodstvo!

Ferrari, Aegerter in Casadei padli in zapravili pomembne točke v boju za naslov prvaka pred zadnjo dirko. Torres ima udobnih 18 točk prednosti pred prvim zasledovalcem Ferrarijem

Čeprav so dirke zelo kratke, pa lahko rečemo, da so zaradi tega zelo napete in dramatične. Kmalu po štartu predzadnje dirke, je zaradi padca Casadeija v tretjem ovinku, bila dirka prekinjena. Na srečo je jo Casadei odnesel le z uničenim motociklom in izgubo vseh možnosti v boju za naslov prvaka.

Torres mora zadnjo dirko končati na 8. mestu ali višje in bo postal nov prvak MotoE. Vir: MotoE@motogp

Po krajšem premoru, v katerem so varnostniki odstranili ostanke motorja in popravili ograjo, je sledila super sprinterska dirka, ki je bila dolga le 5 krogov. A tudi drugi štart ni minil brez drame. Simeon je v 3. ovinku padel in potegnil s sabo Aegerterja in Canepa. Aegerter je bil tako drugi dirkač, ki je izgubil pomembne točke v boju za naslov prvaka. A nekaj trenutkov kasneje je vodilnemu v dirki Ferrariju odneslo zadek in to je pomenilo, da je Torres izgubil še enega hudega nasprotnika v boju za naslov prvaka.

Tudi po drugem štartu je bilo zelo dramatično. Ferrari in Aegerter sta izgubila pomembne točke v boju za naslov prvaka. Vir: MotoE@motogp

To je bil trenutek, ko si je Torres ustvaril sekundo prednosti pred Tuulijem in Di Megliom. Torres je nato s preudarno vožnjo dirko končal na prvem mestu. Tuuli in Di Meglio sta mu bila čisto za petami, a vseeno premalo, da bi lahko ogrozila njegovo zmago. Di Megliu je uspelo prehiteti Tuulija in si zagotoviti prve stopničke letos. Enako velja za Tuulija, ki je po več kot letu dni okusil zmagovalni oder.

Josh Hook je izkoristil padce favoritov in dirko končal na četrtem mestu. Za njim so se do desetega mesta zvrstili Tommaso Marcon, Eric Granado, Maria Herrera, Alejandro Medina, Alessandro Zaccone in Lukas Tulovic.

Vrstni red dirke bo določal štartno vrsto na zadnji dirki, na kateri  bo imel Torres debelih 18 točk prednosti pred Ferrarijem in 20 točk prednosti pred Aegerterjem. Vsi trije so še edini, ki se borijo za naslov prvaka. Torres na zadnji dirki potrebuje vsaj 8. mesto, da Ferrariju predzvame krono naslova svetovnega prvaka.

Štartni vrsti red zadnje dirke MotoE v letošnji sezoni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

VN EIFLA pokazala: Ali FORMULA 1 zares potrebuje 4 URE TRENINGA?

VN FRANCIJE, dirka: PETRUCCI zmagal, MARQUEZ prvič na stopničkah