in ,

Nova varianta dirkačev HAASA za 2021: MICK SCHUMACHER in NIKITA MAZEPIN?

Vse bolj se zdi, da sta Romain Grosjean in Kevin Magnussen pri ekipi Haas izven igre. In sodeč po zadnjih govoricah, naj bi bil Mick Schumacher eden izmed dirkačev, ki bo drugo leto sedel v dirkalniku ameriške ekipe – poleg mladega Rusa Nikite Mazepina.

Foto: HB Press

Odločitev o dirkaški zasedbi Haasa naj bi padla, kajti kot poroča danski časnik Ekstra Bladet, ki se sklicuje na več virov, bo ameriška ekipa v sezoni 2021 zamenjala oba dirkača. Pomeni, da sta Romain Grosjean in Kevin Magnussen na izhodnih vratih. A do tega trenutka to še ni potrjeno.

Kljub temu se že na veliko špekulira o tem, kdo bi lahko bili pri Haasu nasledniki Grosjeana in Magnussena. Italijanski kolegi iz Gazzetta dello Sport so objavili sledečo teorijo: V ekipi naj bi zahvaljujoč milijonskim sponzorjem pristal mladi ruski dirkač Nikita Mazepin, ki bi postal moštveni kolega Micka Schumacherja. Sin Michaela Schumacherja, ki trenutno vodi v prvenstvu Formule 2, tačas velja za najverjetnejšega kandidata Ferrarijeve akademije mladih dirkačev za napredovanje v Formulo 1. In teoretično bi imel Ferrari tako pri Alfi Romeo kot tudi Haasu možnost, da najde sedež za svojega mladinca. Mick je bil nazadnje največkrat povezan z Alfo Romeo.

Italijanski Gazzetta dello Sport ve povedati, da naj bi v sezoni 2021 za ekipo Haas poleg Micka Schumacherja dirkal tudi Nikita Mazepin – Foto: HB Press

Ali bo Alfa Romeo ostala pri zdajšnji zasedbi tudi v sezoni 2021?

Sodeč po navedbah Gazzette dello Sport, pri ekipi Alfa Romeo naj ne bi prišlo do sprememb dirkačev. Kimi Raikkonen in Antonio Giovinazzi, še en dirkač s Ferrarijevo podporo, naj bi ostala tudi v sezoni 2021. A tudi v tem primeru velja: To še ni potrjeno. Jasno je le to, da želi Haas v sezoni 2021 imeti podlago za uvedbo novega pravilnika leta 2022 in v ekipi imeti dirkača, ki bosta ostala dlje časa, saj želijo s tem preprečiti dirkače kot vir napak pri prehodu na povsem novi koncept dirkalnikov. “Ena izmed zadev, ki so jo obvezno želim, je ta, da bomo imeli dirkača v sezoni 2021, ki bosta ostala tudi v letu 2022, ker prihaja povsem novi pravilnik,” tako Günther Steiner, šef ekipe Haas.

Italijanski časnik še ve povedati, da namerava ekipa Alfa Romeo v sezoni 2021 nastopiti z zdajšnjo zasedbo Kimi Raikkonen in Antonio Giovinazzi, čeprav je veljalo že za gotovo, da prihodnje leto v ekipo prihaja Mick Schumacher – Foto: HB Press

Haas še ni sprejel nobene odločitve – potrditev zasedbe 2021 na Portugalskem?

Steiner prav tako poudari, da odločitve glede dirkaške zasedbe sezone 2021 še niso sprejeli: “Toda upam, da bomo to kmalu vedeli.” In Schumacher je pri tem ravno tako kandidat za Haas kot Nico Hülkenberg, meni Steiner. “V zadnjih tednih se nisem več pogovarjal z Nicom. Kot ekipa mora vedeti, kaj želimo, preden se začnemo pogovarjati s kandidati. Zdi se mi zelo neiskreno, če se pogovarjaš z ljudmi in jih potem pustiš na cedilu.

Günther Steiner, šef ekipe Haas, poudarja, da v tem trenutku še niso sprejeli nobene odločitve, upa pa, da jo bodo lahko kmalu in takrat bomo vedeli, katera govorica bo v pogledu Haasa meso postala.

In kaj bi govorilo za Schumacherja? Na eni strani priimek, prizna Steiner. “Kdo si ne bi želel Schumacherja nazaj v Formulo 1, še posebej v tako izvrstni formi, ki jo tačas kaže v Formuli 2. Vendar pa ni pomembno le ime, temveč tudi zmogljivost.Schumacher do tega trenutka še ni sedel v dirkalniku Haasa, temveč je vse svoje izkušnje Formule 1 nabral pri Alfi Romeo in Ferrariju. Nazadnje je bil na dirki VN Eifla gost ekipe Alfa Romeo – potem ko je bil njegov nastop na prvem prostem treningu odpovedan.                                                  

Komentiraj

Loading…

0

GMC HUMMER EV: Vrnitev ljubljenca ameriških ZVEZDNIKOV

Finski politik nad BOTTASA zaradi moralnega POZIRANJA in neokusnega KLEČANJA