in

ZANDVOORT zavrača “provizoričen” koledar SEZONE 2021, v MELBOURNU so začudeni

Organizatorji nizozemske dirke zavračajo poročila, da je Zandvoort na koledarju dirk sezone 2021 dobil trden datum. Prav tako tudi v Avstraliji poudarjajo, da njihova dirka ne bo oktobra, temveč kot uvodna sezone v marcu.

Težko pričakovana vrnitev Formule 1 na nizozemska tla je postala žrtev krize koronavirusa, toda nekatere publikacije sedaj trdijo, da bo dirka v Zandvoortu 2. maja prihodnje leto.

V javnost je prišel koledar dirk sezone 2021, ki predvideva otvoritev sezone v Bahrajnu, medtem ko je bil Melbourne, ki je zaradi vladnih ukrepov zaprt, prestavljen na oktober. Predvidenih je 22 dirk, vrača se Vietnam, novo prizorišče pa je Savdska Arabija. Toda nizozemski organizatorji  svojega datuma 2. maja niso potrdili. “Vodstvo Formule 1 bo koledar dirk objavilo nekje novembra,” tako tiskovni predstavnik organizatorja za časnik De Limburger. “Kakor koli že, koledar, ki tačas kroži okrog, nam ni znan.

Tudi v Melbournu ničesar ne vedo o tem, da so prestavljeni iz marca v oktober – Foto: HB Press

Skrajšan format dirkaškega konca tedna ne sme pomeniti večje število dirk

Na drugi strani pa tudi prireditelji VN Avstralije v Melbournu poudarjajo, da ničesar ne vedo o tem, da bi bila njihova dirka v Albert Parku prestavljena na oktober. So v nenehnem stiku z odgovornimi Formule 1 in in tačas vse kaže na to, da bodo marca prihodnje leto znova organizirali uvodno dirko nove sezone 2021.

Andreas Seidl v pogledu skrajšanja dirkaškega konca tedna na dva dni upa, da to ne bo pomenilo 25 dirk na sezono, kar je za člane ekipe nesprejemljivo.

Medtem pa Andreas Seidl, šef ekipe McLaren upa, da Formula 1 v prihodnosti ne bo razširila koledarja na 25 dirk, če bo format dirkaškega konca tedna skrajšan na dva dni. “Dva dni ne vpliva na to, koliko dirk lahko izvedemo. Zame je težava v tem, koliko dni ste odsotni od doma in teh 25 dirk za naše člane ni trajnostno. Prepričan pa sem, da se bodo razprave med vsemi nadaljevale, predvsem o tem, kako izgleda prava pot,” doda Bavarec.                                    

MERCEDES v PORTIMAU s prvo zaključno žogo

RACING POINT na udaru kritik: Škandal ali vse OK? HÜLKENBERG v Portimau