in ,

HAMILTON izrazil nerazumevanje glede PETROVA na mestu komisarja

Da je FIA za dirkaški konec tedna VN Portugalske kot komisarja izbrala prav Vitalija Petrova, je presenetilo Lewisa Hamiltona, ki Rusa postavlja pod vprašaj.

Tako kot v mnogih športnih zvrsteh je tudi v Formuli 1 prisoten boj proti rasizmu in diskriminaciji. Dirkači pred vsako dirko nosijo majice in večina dirkačev v znak protesta proti policijskemu nasilju v ZDA tudi poklekne. Vsi dirkači nosijo na majicah napis “End racism“, le Hamilton nosi majico z napisom kontroverznega političnega gibanja “Black Lives Matter“.

Da prvak o tej zadevi daje jasno politično izjavo, tega ne pozdravljajo povsod. Eden najglasnejših kritikov nenasilne geste proti nasilju je nekdanji dirkač Formule 1 Vitalij Petrov. Šele prejšnji mesec je Rus dal nekaj vprašljivih izdaj o prizadevanjih športa, da bi v paddock vnesli več raznolikosti. In v intervjuju za ruski portal Championat je trdil, da v njegovi domovini težave, o kateri govori Lewis, sploh ni. Petrov je šel še dlje: “Kaj se bo zgodilo, če bi bil nek dirkač gej? Bodo potem vsi na štartu stali z mavrično zastavo in vsakega prisilili, da naj postane gej?” To je tudi v popolnem nasprotju s pobudo Formule 1 “We Race As One“, katere cilj je spodbujati raznolikost v športu. Kljub temu je bil Petrov imenovan za dirkaškega komisarja na Portugalskem – ob Timu Mayerju, Felixu Holterju in Paulu Magahlhaesu.

Lewis Hamilton se sprašuje, zakaj je FIA na mesto komisarja imenovana Vitalija Petrova, ki je veliko prahu dvignil s svojimi izjavami, saj ima druge dobre možnosti.

Da je bil na mesto komisarja izbran prav Petrov, to ni osupnilo le številne novinarje, tudi Hamilton se čudi, kar je nazorno pokazal na tiskovni konferenci v Portimau. “Teh izjav nisem bral, a rekel bil, da gre za presenečenje, da se na mesto komisarja postavi nekdo s takšnimi prepričani in se tako glasno opredeli o stvareh, proti katerim se poskušamo boriti.” Sam osebno tukaj ne more veliko opraviti, pogovorit se mora z odgovornimi športa, še doda Hamilton. “Tukaj bi morali vključevati ljudi, ki se premikajo s časom in razumejo, v katerem času živimo. Zares ne razumem, kakšen je namen ali zakaj je ravno on tukaj. Ne gre za to, da niso imeli drugih  dobrih možnosti.”                                                   

1 komentar

Komentiraj

One Ping

  1. Pingback:

Komentiraj

Loading…

0

PIERRE GASLY zatrobil za napad na FERRARI

Ozadje, zakaj MERCEDES ne more dobavljati motorjev RED BULLU