in

FORMULA E koledar 2020/21: Prestavljeni dirki v MEHIKI in na KITAJSKEM

Formula E zaradi pandemije Covid-19 prilagaja koledar dirk za leto 2021. Sezona se začenja z dvema dirkama brez gledalcev v Santiagu de Chile.

Foto: Formula E

Organizatorji prvenstva Formule E so zaradi pandemije Covid-19 prilagodili koledar dirk za sezono 2021. Dirki, ki naj bi bili na sporedu 13. februarja v Mexico Cityju in 13. marca v Sanji na Kitajskem, sta prestavljeni za nedoločen čas.

Na koledarju je zato druga dirka v prestolnici Čila. Sezona 2021 naj bi se tam začela 16. in 17. januarja z dvojnim dogodkom, a brez gledalcev na tribunah. Tretja in četrta dirka sezone naj bi se v obliki še enega dvojnega programa odvijali 26. in 27. februarja v Rijadu v Savdski Arabiji. Če bo šlo po planu, tudi z gledalci na tribunah. V zvezi s tem še potekajo pogovori z lokalnimi oblastmi.

Formula E namerava v začetku leta 2021 objaviti nadaljnje korake v zvezi z načrtovanjem sezone. “Prizadevamo si, da bi dirke izvedli v čim več naših mednarodnih mestih gostiteljih, pri čemer bi se držali čim bližje našemu načrtovanemu in prej napovedanemu koledarju,” je zapisano v izjavi za javnost.

“Pri vseh odločitvah v ospredje postavljamo zdravje in varnost zaposlenih in celotne skupnosti ekip, proizvajalcev, partnerjev, voznikov in navijačev ter državljanov in prebivalcev mest, v katerih dirkamo,” so še dodali. Spremembe koledarja sicer mora potrditi še Svet za motošport pri Svetovni avtomobilistični zvezi (FIA).

Krog za VERSTAPPNOM: ALBON pred izgubo sedeža v ekipi RED BULL

Sebastian VETTEL: Kaj sem res TOTALNI IDIOT?