in

“Provizorični” KOLEDAR MotoGP za leto 2021 šteje 20 DIRK

Začasni koledar prvenstva MotoGP 2021, ki sta ga pravkar objavila Dorna in FIM, temelji na standardnih terminih dirk. Brno pod velikim vprašajem.

Promotor svetovnega prvenstva v motociklizmu, Dorna, in Svetovno združenje za motošport (FIM) sta v petek objavila začasni oziroma “provizorični” koledar za svetovno prvenstvo v motociklizmu sezone 2021.

“Poskušamo se vrniti v normalno stanje. Pogovarjali smo se z organizatorji in določili običajni koledar, ker je pomembno, da te datume upoštevamo in natančno vemo, v katerih dneh bo izpeljana posamezna velika nagrada,” je pojasnil predsednik uprave podjetja Dorna, Carmelo Ezpeleta. “Upamo, da bomo vse skupaj lahko storili na način, ki smo si ga zastavili. A neznank je seveda še veliko.”

Vse datume in in termine dirk je seveda treba vzeti ​​z nekaj rezerve, ker so odvisni od nadaljnjega razvoja pandemije covid-19 in ustreznih odločitev pristojnih organov. Enako seveda velja za morebitno prisotnost navijačev na tribunah.

Kot je Ezpeleta že napovedal, so za primer odpovedi katere izmed dirk pripravili tri alternativne lokacije, kjer bi lahko izvedli morebitne odpadle dirke.

V koledarju še vedno manjka VN Češke, saj se Dorna že leta spopada s težavami, ki jih povzroča organizator dirke v deželi knedličkov, piva in lepih deklet. Konzorcij Spolek pro pořádání Grand Prix sicer združuje češko vlado v Pragi, južnomoravsko regijo in mestno vlado v Brnu, ki si delijo stroške izvedbe VN Češke. Pri Dorni od omenjenega konzorcija zahtevajo, da se zaveže k prenovi dirkališča (predvsem asfalta) in pripravi ustrezne pogoje za izvedbo dirke.

V kolikor Čehi ne bodo pristopili k prenovi, se lahko pod nosom obrišejo za podaljšanje pogodbe. Neuvrstitev na začasni koledar je pravzaprav del pritiska, ki ga Dorna Sports vrši na češke organizatorje, videli pa bomo, kako se bodo stvari razpletle do 8. avgusta 2021, ko naj bi bila na sporedu dirka v Brnu.

Začasni koledar MotoGP 2021

TerminPrizoriščeDržava
28. marecDoha (nočna dirka)Katar
11. aprilLas Termas de Rio HondoArgentina
18. aprilAustinZDA
2. majJerez de la FronteraŠpanija
16. majLe MansFrancija
30. majMugelloItalija
6. junijBarcelonaŠpanija
20. junijSachsenringNemčija
27. junijAssenNizozemska
11. julijKymiRing (še brez homologacije)Finska
8. avgust ??
15. avgustRed Bull RingAvstrija
29. avgustSilverstoneVelika Britanija
12. septemberAragónŠpanija
19. septemberMisanoItalija
3. oktoberMotegiJaponska
10. oktoberBuriramTajska
24. oktoberPhillip IslandAvstralija
31. oktoberSepangMalezija
14. novemberValenciaŠpanija
Alternativa IPortimãoPortugalska
Alternativa IIMandalika Street CircuitIndonezija
Alternativa IIIIgora Drive (St. Petersburg)Rusija

Predsezonska testiranja

  • Shakedown (Sepang): 14. -16. februar
  • Testiranja (Sepang): 19. -21. februar
  • Testiranja (Doha): 10. – 12. marec

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

VN EVROPE, petek: Jack MILLER obakrat najhitrejši, kazen za VINALESA

RALF SCHUMACHER meni, da bi se lahko HAMILTON upokojil