in

VN EVROPE, petek: Jack MILLER obakrat najhitrejši, kazen za VINALESA

Jack Miller je bil najhitrejši na obeh petkovih prostih treningih na dirkališču v Valencii.

Rezultat lahko štejemo za manjše presenečenje, saj velja dirkališče Ricardo Tormo za teren, ki Ducatiju ne ustreza najbolj. Drugi trening so dirkači odpeljali skoraj 10 sekund hitreje kot prvega. Med hitrejšimi na obeh treningih je bil tudi Franco Moribidelli, ki je prvega končal na drugem mestu, drugi trening pa mesto nižje. Na drugem treningu je presenetil dirkač AprilieAleix Espargaro, saj je le za malo zaostal za najboljšim.

Kandidati za naslov prvaka niso bili najbolj razpoloženi , če izvzamemo Morbidellija. Andrea Dovizioso, Maverick Vinales, Fabio Quartararo in Joan Mir so se na obeh treningih uvrstili v sredino lestvice.

Valentina Rossija je na petkovem treningu nadomestil Američan Garrett Gerloff, ob prvem nastopu v razredu MotoGP je prvi trening končal na 16. mestu, drugi trening pa tri mesta nižje, kljub temu pa Američana velja pohvaliti za njegov prvi nastop med elito.

Iker Lecuona je zaradi pozitivnega testa njegovega brata moral v samoizolacijo in mora izpustiti dirkaški vikend. Lorenzo Savadori, ki bo pri Apriliji na zadnjih treh dirkah sezone nadomestil Bradleya Smitha, je oba treninga končal na pred zadnjem mestu.

Osmoljenec dneva pa je vsekakor Maverick Vinales, za katerega je že jasno, da bo dirko začel iz boksov, saj bo moral uporabiti nov pogonski agregat, ki je že njegov šesti letos (dovoljenih je pet), zaradi česar si je prislužil omenjeno kazen.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

BINOTTO: Več peščenih ovir bi izboljšalo šov FORMULE 1

“Provizorični” KOLEDAR MotoGP za leto 2021 šteje 20 DIRK