in ,

Guenther STEINER: Dva NOVINCA preddstavljata TVEGANJE in PRILOŽNOST

Že od prve sezone v F1 leta 2016 se pri Haasu stvari lotevajo drugače kot tekmeci. Vodja ekipe Guenther Steiner pravi, da je pristop ekipe eden od razlogov, da leta 2021 ne izključuje angažmaja dveh novincev.

Foto: HB Press

Pred veliko nagrado Portugalske je postalo jasno, da bosta dosedanja voznika moštva, Romain Grosjean in Kevin Magnussen, ki sta v ekipi sodelovala od leta 2017, po koncu sezone zapustila ameriško moštvo.

A medtem, ko morajo pri Haasu še potrditi dirkača za oba sedeža za naslednjo sezono, se govori, da bi lahko dvojec sestavljala dva novinca v F1, med favoriti za mesti pa naj bi bila dirkača Formule 2, Mick Schumacher in Nikita Mazepin. Steiner se strinja, da bi imela takšna zasedba tako prednosti kot tudi slabosti.

“Mislim, da očitno obstaja tveganje, da dva novinca ne bosta imela izkušenj, da bi si analitično ogledala podatke, sodelovala pri razvoju in podobno. Nekaj časa bi vsekakor porabila za to, da bi sploh ugotovila, za kaj se gre, in seveda obstaja nevarnost, da gre marsikaj narobe. Vendar obstajajo tehnična sredstva, s katerimi jima lahko pomagamo. Na drugi strani je prednost ta, da ju lahko enostavneje spravite v smer, v katero ekipa želi iti in nato lahko novinca rasteta skupaj z ekipo,” o angažmaju dveh novincev razmišlja Steiner.

Mick Schumacher je ob Nikiti Mazepinu favorit za mesto dirkača v ekipi Haas za prihodnjo sezono. – Foto: HB Press

Haas je v zadnjih petih letih vedno izzival z nekonvencionalnostjo ter v vprašanje postavljal tradicionalni pristop v F1, poslovni model ekipe pa je bil zasnovan tako, da je od zunanjih dobaviteljev kupil čim več delov ter da je šasijo opravljalo italijansko podjetje Dallara. Kot še poudarja Steiner, so se zamenjave dirkačev raje kot v 2022 lotili že s prihodnjo sezono, saj računajo, da bodo tako dosegli maksimalno raven pripravljenosti na nova pravila.

LECLERCA ne zanima ekipa MERCEDES ali njihov motor

SALO presenečen, da bo RAIKKONEN dirkal tudi v sezoni 2021