in

Konec sanj (in KARIERE) Giuliana ALESIJA?

Nadaljevanje športne poti Giuliana Alesija je pod velikim vprašajem, saj je Francoz izgubil mesto v Ferrarijevem podmladku, lastnih sredstev pa nima.

Kot vse kaže, je za Giuliana Alesija, sina nekdanjega voznika Formule 1 in serije DTM, Jeana Alesija, konec sanj o nastopanju v Formuli 1, saj nima več finančnih sredstev za nadaljevanje kariere. Prav tako ni več del Ferrarijeve akademije, kot pojasnjuje oče Jean.

“Za leto 2021 nimamo zagotovljenih sponzorjev, Odpustili so ga tudi iz Ferrari Academy – in ne morem si privoščiti več, da bi za sinovo kariero dajal svoj zasebni denar. Prodal sem celo svojega Ferrarija F40!”, je za Blick priznal 56-letni Alesi.

Giuliano Alesi je debitiral v francoski Formuli 4 v sezoni 2015. V seriji GP3, predhodnici današnje Formule 3, je v prvenstvu leta 2017 zasedel peto mesto, leta 2018 pa sedmo. Leta 2017 je dobil tri dirke, leta 2018 je osvojil eno.

Zdi se, da Giuliano Alesi ne bo mogel izpolniti svojih sanj in nastopiti v F1.

Stopnico višje, v Formuli 2 uspehov ni bilo ravno veliko. Leta 2019 je debitiral pri Tridentu. Po slabi prvi polovici sezone z eno samo točko mu je v drugi polovici uspelo dvigniti raven forme in se na naslednjih šestih dirkah uvrščati med deseterico.

S prestopom v HWA si je letos obetal boj za vrh. S šestim mestom na prvi dirki je nakazal, da ima ekipa potencial, potem pa je šlo vse bolj ali manj navzdol. “Stavili smo na napačno ekipo in za HWA leta 2021 plačali več kot milijon evrov. Vse obljube niso bile izpolnjene. Ko smo prešli na MP Motorsport, je HWA hotel še dodatnih 80.000 evrov,” se pritožuje Jean Alesi.

V Formuli 2 sta pred dirkači letos še dva vikenda s po dvema dirkama, ki bodo vse potekale v Bahrajnu. Za zdaj še ni jasno, kdo bo zasedel Alesijevo mesto v MP Motorsport. Sam je sicer izrinil Japonca Nobuharuja Matsushito.

V dirkalniku ekipe HWA je v kokpitu namesto Alesija v Sočiju sedel Jake Hughes, a je odpeljal le en vikend. Drugi francoski up Theo Pourchaire je že napovedan za dirki Bahrajnu. Je trenutni podprvak v Formuli 3 in nemški prvak Formule 4 v lanski sezoni.

Komentiraj

Loading…

0

SZAFNAUER: VETTEL ni pozabil, kako se dirka

RALF SCHUMACHER: Politika HAMILTONA je nevarna za FORMULO 1