in ,

ABU DABI test: SHWARTZMAN in FUOCO za FERRARI

Ferrari je za test mladih dirkačev v Abu Dabiju potrdil člana njihove akademije Roberta Shwartzmana in razvojnega dirkača ekipe Antonia Fuocota.

Noben od obeh dirkačev se v sezoni 2021 ne poteguje za stalni sedež v Formuli 1. Fuoco, ki je za ekipo že trikrat testiral, je od januarja 2019 eden izmed članov Ferrarijeve skupine razvojnih dirkačev v simulatorju in je moral opazovati, kako so ga ostali dirkači akademije prehiteli.

Shwartzman, ki je septembra prvič sedel v dirkalniku Formule 1, je od leta 2017 član Ferrarijeve akademije mladih dirkačev, v lanski sezoni pa je osvojil naslov prvaka Formule 3. Aprila letos mu je umrl oče, kar je mladega Rusa zelo udarilo. Od takrat je uspešno debitiral v Formuli 2, lep čas vodil v prvenstvu, a je sedaj zdrsnil na peto mesto. “Razburljivo je vedeti, da bom lahko po koncu sezone Formule 1 v Abu Dabiju sedel za krmilom dirkalnika SF1000,” je povedal Shwartzman. “Konec septembra sem lahko v Fioranu preizkusil dirkalnik SF71H in bilo je neverjetno, čeprav je ta dirkalnik sedaj star skoraj tri leta.

Fuoco je dejal, da mu bo dirkanje na testu pomagalo pri delu v simulatorju, saj bo imel več referenc v pravem dirkalniku. “Zelo sem vesel, da se vračam za volan pravega dirkalnika, potem ko sem v simulatorju z dirkalnikom SF1000 opravil toliko virtualnih krogov. Zelo koristno je, da nekdo v mojem položaju občasno vstopi v dirkalnik in preveri povezavo med orodji, ki jih običajno uporabljam in s tem, kako se dirkalnik dejansko obnaša na stezi,” pove mladi Italijan.

Antonio Fuoco, razvojni dirkač Ferrarija in Robert Shwartzman, član njihove akademije, ki tačas nastopa v Formuli 2, bosta za ekipo iz Maranella nastopila na testu mladih dirkačev v Abu Dabiju.

               

ABU DABI test: ILOTT za Alfa Romeo, SCHUMACHER verjetno za Haas

FIA pod plazom KRITIK: Nič se niso naučili iz nesreče Julesa BIANCHIJA