in

KUBICA bi se lahko 2021 vrnil v RALLY z ekipo HYUNDAI

Po navedbah poljskega časnika Przeglad Sportowy, bi se lahko Robert Kubica prihodnje leto vrnil v svetovno prvenstvo rallya WRC.

Pred nekaj dnevi je Poljak razkril, da ga je zamikala ponudba, da bi se udeležil prihajajočega kroga rallya v Monzi, vendar bi to bilo v nasprotju z njegovimi obveznostmi rezervnega dirkača ekipe Alfa Romeo v Bahrajnu.

Istočasno pa izključuje polno delovanje v prvenstvu rallya. “Preveč spoštujem to disciplino, da bi to storil. Vse moraš narediti na pravi način in vem, koliko bolečine in energije je potrebno.” Vendar pa časnik Przeglad Sportowy navaja vire, ki verjamejo, da bo poljska naftna družba Orlen – čeprav naj bi ostali tudi v prihodnjem letu v Formuli 1 – financirala tudi njegovo vrnitev v svet rallya. “Pogovori dobro napredujejo,” je razkril dopisnik.

Po navedbah poljskih medijev bi se lahko Robert Kubica prihodnje leto vrnil v WRC prvenstvo rallya.

S proizvajalcem Hyundai so bili že opravljeni sestanki in slišimo, da sta obe strani blizu dogovora.” Na drugi strani pa je bil Kubica citiran: “Prihajajoči tedni bodo zame zelo pomembni v okviru moje prihodnosti in tega, kar bi rad počel naprej. Imam svoje želje in prednostne naloge, vendar bomo videli, kaj je mogoče. Ko bom izvedel, se bom tudi odločil,” še doda Poljak.  

FIA pod plazom KRITIK: Nič se niso naučili iz nesreče Julesa BIANCHIJA

Marc MARQUEZ: Vrnil se bom po DEVETI NASLOV