in

VN PORTUGALSKE, kvalifikacije: Miguel OLIVEIRA izkoristil prednost DOMAČEGA TERENA

Portugalski dirkač ekipe Tech 3 KTM bo jutri na domači Veliki nagradi startal s prvega startnega položaja.

Foto: MotoGP.com

V prvem delu kvalifikacij sta se sicer v hitrejšo skupino uspela uvrstiti Cal Crutchlow (LCR Honda) in Franco Morbidelli, v Q1 pa je med drugim obtičal tudi aktualni svetovni prvak Joan Mir, ki bo jutri startal šele z 20. startnega položaja.

Na drugi strani se je v Q2 prvič letos uvrstil Stefan Bradl (Repsol Honda), medtem ko je bilo delovnega dne že po Q1 konec tudi za njegovega moštvenega kolega Alexa Marqueza, Brada Binderja in Valentina Rossija, ki mu je morebitno napredovanje preprečil padec.

Zadnjič v sezoni se je v Q2 dvanajst najhitrejših pomerilo za najboljši startni položaj na nedeljski dirki. Franco Morbidelli, ki se je kvalificiral iz počasnejše skupine, je kmalu pokazal, da bo med hitrejšimi in s časom 1:39.245 minute prevzel vodstvo. Za njim sta se zvrstila Miller in Zarco, medtem ko sta bila Nakagami in Crutchlow tudi po preteku polovice časa še vedno brez merjenega kroga.

Po postankih v boksih je v novem poskusu dobro kazalo Quartararoju, ki pa mu ni uspelo prevzeti vodstva, svoj najhitrejši čas pa je še dodatno izboljšal Morbidelli. Odličen krog je uspel tudi Bradlu, ki se je zavihtel na drugo mesto, a sta ga prehitela Quartararo in Miller, na koncu pa je najhitrejši krog uspel domačinu Miguelu Oliveiri, ki je s časom 1:38.892 za 44 tisočink prehitel Morbidellija.

Miguel Oliveira je maksimalno izkoristil prednost domačega terena in osvojil svoj prvi pole position v MotoGP. – Foto: MotoGP.com

Družbo v prvi vrsti jima bo tako delal še Jack Miller, Cal Crutchlow pa se na svojo zadnjo dirko v vlogi rednega dirkača (prihodnje leto bo testni voznik Yamahe) podaja s četrtega mesta. V drugi vrsti sta še Quartararo in Bradl.

Johann Zarco se je po padcu v zaključku drugega dela kvalifikacij moral zadovoljiti s sedmim mestom, za njim pa najdemo Mavericka Vinalesa in Pola Espargaroja. Alex Rins, ki še vedno cilja na naslov podprvaka, se bo jutri v lov za Morbidellijem podal z desetega mesta.

HAMILTON se je večkrat pogovarjal s FERRARIJEM

VETTEL in FERRARI: Ni več velike ljubezni