in ,

MARKO: Odločitev o ALBONU bomo sprejeli po ABU DABIJU

Helmut Marko pravi, da se Alex Albon še vedno poteguje za ohranitev sedeža ekipe Red Bull v sezoni 2021 in da bo odločitev sprejeta po koncu finala sezone v Abu Dabiju.

Športni šef Red Bulla je že večkrat branil mladega Tajca, ki se v letošnji sezoni muči s svojimi predstavami, po dirki VN Turčije v Istanbulu pa je Avstrijec dejal, da je Albon s svojo napako zavrgel uvrstitev na stopničke.

Oba naša dirkača sta pretirano obremenjevala gume, medtem ko smo lahko videli, kako sta jih izkušena dirkača kot Hamilton in Perez ohranjala pri življenju. Za naša mlada gospoda to ni bil najboljši dan,” je povedal Marko za Sky Nemčija. Nekdanji dirkač Formule 1 Christijan Albers meni, da bo Albon zagotovo izgubil svoj sedež. “Njegovega položaja ni več mogoče rešiti,” je dejal za nizozemske kolege iz De Telegraaf. “Verstappen potrebuje hitrejšega moštvenega kolega za pomoč pri razvoju, strategiji in zbiranju podatkov,” tako Nizozemec.

Šefi Red Bulla so Alexu Albonu dali čas do konca sezone, da dokaže, da si zasluži sedež tudi v sezoni 2021. Po Abu Dabiju pa bodo sprejeli dokončno odločitev. – Foto: Hasan Bratić

Nico Hülkenberg in Sergio Perez veljata kot najresnejša kandidata za zamenjavo Albona, toda Marko vztraja, da odločitev še ne bo sprejeta. “Vedno smo govorili, da bo ocena prišla po Abu Dabiju. Do svojega vrtenja je imel Albon razmeroma dobro dirko, a celotno situacijo bomo ocenili po koncu sezone. Vmesne sodbe ni.Albers pa je nazadnje zagovarjal svojega rojaka Verstappna, ki je bil deležen kritik zaradi agresivne vožnje in napak v Turčiji. “Razumem, da se morajo novinarji o nečem pogovarjati, toda dirkač se mora vedno boriti, dokler jim ekipa ne reče, da tega ne počnejo. Veseli bi morali biti, da se Max vedno trudi. Navsezadnje je tudi Michael Jordan včasih zgrešil met na koš, kajne?”      

Komentiraj

Loading…

0

LEWIS HAMILTON izgubil pravno bitko z urarsko blagovno znamko HAMILTON

BRIATORE: Dirkači FORMULE 1 niso enaki kot v preteklosti