in

Valentino ROSSI se je z 12. mestom POSLOVIL od tovarniške ekipe YAMAHA

Valentino Rossi je svojo zadnjo dirko v tovarniških barvah Yamahe končal na dvanajstem mestu. V boksih so njega in njegove sodelavce prevevala močna čustva.

Zbrati nekaj točk je bil cilj Valentina Rossija na finalu sezone MotoGP 2020 v Portimau. Po peindvajsetih krogih si je Yamahin dirkač na svoji zadnji tekmi za tovarniško ekipo privozil štiri točke.

Italijan, ki je začel s 17. mesta, je ciljno črto prečkal na dvanajstem mestu neposredno za moštvenim kolegom Maverickom Vinalesom. Do domačega zmagovalca Miguela Oliveire mu je zmanjkalo 19 sekund, a je po koncu dirke vseeno nekoliko relativiziral svoj zaostanek: “Bila je zelo tesna dirka, ker če odštejemo Oliveiro in njegova dva neposredna zasledovalca, smo bili od četrtega mesta naprej vsi tesno skupaj.”

“Ritem je bil zelo podoben. Bilo je veliko dvobojev in resnično sem užival v dirki,” je dirko v Portimau povzel Rossi. “Bil je konkreten izziv od začetka do konca.”

Ko se je voznik Yamahe po prečkanju ciljne črte vrnil v bokse, je sledil izbruh čustev. Rossi se je poslovil od nekaterih članov svoje posadke, saj bo po skupno petnajstih letih v tovarniških barvah za leto 2021 prestopil v satelitsko ekipo Petronas. Na vprašanje, kaj bo najbolj pogrešal, je bil njegov odgovor jasen.

“Ljudi! Mislim, da se tehnične zahteve ne bodo preveč spremenile. Tukaj sem preživel petnajst let svoje kariere in v moštvu sklenil veliko prijateljstev ter bil deležen veliko dobrih odnosov,” pravi 41-letnik.

V boksih Yamahe je bilo po koncu dirke za VN Portugalske zelo čustveno.

V zvezi s tem bo pogrešal predvsem “človeško plat”: “Danes je bil za vse zelo čustven trenutek, ko sem se vrnil v garažo. Še posebej zato, ker se poglavje ne zapira samo z ekipo, ampak tudi z nekaterimi zelo pomembnimi ljudmi. Bilo mi je v čast, da sem ta trenutek delil z vsemi vami.”

V prihodnjem letu bo Rossi med drugim moral shajati brez svojih dolgoletnih mehanikov Alexa Briggsa in Brenta Stephensa. S seboj bo vzel šefa posadke Davida Munoza, trenerja Idalia Gaviro in podatkovnega inženirja Mattea Flamignija.

Pri HYUNDAIJU prenovili tudi ELEKTRIČNO KONO

BESTSECRET: Ekskluzivna modna skupnost z več kot 3.000 znamkami in IZJEMNIMI POPUSTI