in

PERMANE: SCHUMACHER je mehanikom PREMIJE izplačeval iz lastnega žepa

Alan Permane, športni šef ekipe Renault, se spominja svojih časov kot inženirja pri moštvu Benetton in Michaela Schumacherja, ki je iz lastnega žepa izplačeval premije svojim mehanikom.

Michael je bil že zelo zgodaj eden od vsestranskih ljudi,” je o Michaelu Schumacherju povedal Alan Permane, športni šef ekipe Renault. Permane že od leta 1989 dela v Enstoneu, kjer je sedež Renaulta, nekoč tudi ekipe Benetton. Pri tem je lahko opazoval nekatera velika imena kot so Nelson Piquet, Gerhard Berger in Fernando Alonso.

Toda eden izmed njih ga je še posebej navdušil in sicer Michael Schumacher. Predvsem njegov način dela in njegovo ravnanje s sodelavci mu je ostalo še posebej v spominu. “Takrat sem delal na njegovem dirkalniku in do vseh nas je bil zelo dober,” tako takratni inženir v podcastu Beyond The Grid. Schumacher je za svoje mehanike in inženirje celo uvedel manjši sistem bonusov, ki jih je izplačeval iz lastnega žepa. “Ni bilo veliko, toda če je dosegel dober rezultat, nam je izplačeval majhen bonus. Pri tem je upošteval vsakega od nas,” se spomni Permane.

Michael Schumacher je v času pri Benettonu za svoje mehanike in inženirje uvedel sistem bonusov, ki jih je izplačeval iz lastnega žepa.

V očeh javnosti je Schumacher takrat veljal za zelo ambicioznega in deloma celo za arogantnega človeka, toda sodelavci, ki so tesno sodelovali z njim, imajo o njem drugačno sliko. “Lahko govorimo tudi z ljudmi, ki so bili takrat odgovorni za druge stvari, naj si gre za PR, medije ali marketing. Vsi govorijo o njem v najlepših tonih,” pove Permane. “Bil je izjemno profesionalen. Prepričan sem, da je bilo za mnoge dirkače kruto početi to stvar, a Michael je bil v tem briljanten. Bil je vsestranski igralec.”                   

Komentiraj

Loading…

0

FELIPE MASSA s pomisleki glede vrnitve FERNANDA ALONSA

Po IMOLI: Formula 1 ne izključuje daljših faz VARNOSTNEGA AVTA