in

SEBASTIAN VETTEL: Formula 1 je postala preveč STERILNA

Kako velik je danes še vpliv dirkača v Formuli 1? Sebastian Vettel verjame, da je postala vedno bolj sterilna, sploh kar se tiče dirkanja.

Na VN Turčije je Sebastian Vettel s tretjim mestom dosegel svojo najboljšo uvrstitev v letošnji sezoni doslej. Bila je dirka, na kateri je imel dirkač zaradi pomanjkanja oprijema in slabih vremenskih pogojev boljšo priložnost, da naredi razliko, kot se je izrazil tudi sam Vettel.

To pa ne pomeni, da bi si vedno želel imeti takšne pogoje. Gledano v celoti pa je kraljevi razred motošporta iz vidika nemškega dirkača postal preveč sterilen. “Formula 1 je športna zvrst, v kateri si zelo odvisen od tehnike,” je povedal dirkač Ferrarija v pogovoru za tednik Die Zeit. “Tudi za prejšnje čase velja: Če bi najboljše dirkače postavili v najslabše dirkalnike, se tudi oni ne bi pojavili v ospredju. Seveda lahko dirkač še naprej naredi razliko, toda v svetu, ki se zavzema za vse večje perfekcije, se lahko prepiramo o tem, kako velik je ta del dirkača, ki naredi razliko.

Sebastian Vettel meni, da je Formula 1 postala preveč sterilna in da bi ji malo več človečnosti dobro delo, povrhu pa bi to koristilo tudi navijačem, ker bi gledali manj preračunljive dirke.

Vettel, ki je leta 2007 odpeljal svojo prvo Grand Prix dirko, verjame, da bi morda Formuli 1 dobro delo, “če ne bi bila vedno tako perfektna. Postala je vse bolj sterilna, predvsem kar se tiče dirkanja,” je prepričan 33-letnik. “Vsak centimeter se posname z Onboard kamerami, linije, ki jih vozimo na stezi, se posnamejo, da jih lahko primerjamo, tudi med ekipami s pomočjo GPS podatkov. Mogoče bi bilo včasih bolj zanimivo, če bi vse skupaj potekalo z več človečnosti.” In verjamemo, da bi bilo zanimivejše tudi za gledalce, saj bi bile dirke manj preračunljive.             

Komentiraj

Loading…

0

APRILIA že začela s TESTIRANJI za sezono 2021

HAMILTON: Kako ga je BRAWN prepričal v mamini kuhinji