in ,

VN BAHRAJNA, kvalifikacije: Izjave NAJBOLJŠIH TREH

Za nami so kvalifikacije VN Bahrajna, ki so se končale po pričakovanju: Na vrhu oba Mercedesa, Hamilton Hitrejši od Bottasa, Verstappen pa na aboniranem tretjem mestu.

Lewis Hamilton kljub sedmemu naslovu prvaka ne popušča niti za milimeter. Še več, zdi se, kot da hoče na zadnjih treh dirkah doseči maksimum za svojo statistiko, ki je že tako ali tako rekordna. Sedaj si lasti že 98. pole position in kaj lahko se zgodi, da bo letošnjo sezono končal s stotimi najboljšimi štartnimi mesti v karieri.

Njegov moštveni kolega Valtteri Bottas znova ni imel recepta, kako premagati superiornega šampiona v lastnih vrstah. Z razliko od Turčije, pa je bil Max Verstappen danes zadovoljen s tretjim mestom, za katerega je dal vse od sebe in na koncu veselo dodal, da bo lahko jutrišnjo dirko pričel na čistejši strani steze.

Izjave

Lewis Hamilton, Mercedes – pole position: “Naša predstava tukaj je logično nadaljevanje našega dobrega dela skozi celotno sezono. Vem, kako trdo dela moja ekipa vsak dan, vem, da imajo sedaj znova tri dirke zapored, brez možnosti, da vidijo svoje družine. Ponovno so mi na kolesa postavili perfekten dirkalnik. Sicer sem želel priti sem in uživati v vožnji. Pritisk boja za naslov prvaka je mimo, to vidim tudi pri svojih ljudeh, saj je manj napetosti. Kar se tiče kroga, vedno si na rezilu noža in to spada k naravi dirkača, da imaš vedno vtis, da bi lahko tu ali tam šlo za odtenek hitreje. Krog sem pričel zelo dobro, toda v drugem zavoju pustil nekaj časa, prav tako v šestem zavoju. Drugače pa je bilo vse v redu.  Lahko bi opisal vsak košček steze in pojasnil, kje bi lahko bil hitrejši, ne nazadnje gre vedno hitreje, toda perfektnega kroga ni. Toda z našo današnjo predstavo smo lahko zadovoljni.”    

Valtteri Bottas, Mercedes – drugo mesto: “Moj krog se je občutil dobro in ravno v tem je težava. S svojim krogom sem bil zadovoljen, potem pa sem videl na monitorju volana in nisem mogel verjeti. Bil sem osupel nad zaostankom. Občutek za dirkalnik je dober, toda čas kroga ne, kar je čudno. Pozneje si moram to ogledati bolj detajlno. Skoraj nobene napake nisem storil, sploh pa ne velike, ki bi pojasnila ta ogromen zaostanek. Ni nobene večje težave z nastavitvijo ali kaj podobnega. Mogoče je odvisno od tega, da sem poskušal drugačno nastavitev kot Lewis. V nedeljo bomo videli, ali se bo to izplačalo. Če želim jutri premagati Lewisa, moram pokazati perfektno dirko in to je tudi moj cilj. Prav tako pa pričakujem veliko upora od Maxa, kajti Red Bull je na daljših razdaljah pogosto konkurenčnejši.”   

Max Verstappen, Red Bull – tretje mesto: “Moj krog je bil dober, ne verjamem, da bi lahko vozil hitreje. Za moj okus je bilo premalo oprijema na zadnji osi, v počasnih zavojih. Toda na koncu bi rekel, da so bile te kvalifikacije dobre. Kar je dobro, da tretje mesto pomeni, da bom dirko pričel na čistejši strani steze. Ta steza je zelo groba do gum, zato je toliko težje karkoli napovedovati za jutrišnjo dirko. Mercedes je tekom kvalifikacij pošteno dodal na plin, zato bo težko delo, da bi jih jutri lahko premagali. Toda pripravili smo si različne gume in različne strategije. Najprej sem moram v celoti osredotočiti na dober štart, potem pa upam, da se bom lahko nekako držal v bližini Mercedesov. Manjka nam malenkost hitrosti, da bi lahko Mercedes pustili za seboj. Lewis je eden izmed najboljši dirkačev, ki obstajajo. Toda sam se ne borim z enakimi sredstvi. Toda s tem ne želim na noben način zmanjševati njegovih dosežkov.”    

Komentiraj

Loading…

0

VN BAHRAJNA, kvalifikacije: HAMILTON s prvega startnega položaja, oba FERRARIJA izpadla v Q2

SEBASTIAN VETTEL: Na dirki moramo biti zviti kot lisica