in , ,

SEBASTIAN VETTEL: Na dirki moramo biti zviti kot lisica

Nemcu včeraj na kvalifikacijah za las ni uspel skok v Q3, saj je pristal na enajstem mestu, tik za njim pa se je uvrstil njegov moštveni kolega Charles Leclerc. Štirikratni svetovni prvak dobro ve, na kaj bo treba biti pozoren na jutrišnji dirki.

Na koncu je bila poldruga desetinka sekunde, ki je Sebastiana Vettla na včerajšnjih kvalifikacijah VN Bahrajna delila od desetega mesta v Q2, ki ga je zasedel Pierre Gasly. Toda v internem dvoboju pa je za 16 tisočink sekunde premagal moštvenega kolega Charlesa Leclerca.

Da na koncu ni bilo dovolj, zanj ni bilo veliko presenečenje. “Ne vem, toda enajsto mesto je lahko dobro izhodišče za dirko. Na drugi strani pa so vsi udeleženci v Q3 prišli naprej s srednjo zmesjo, zaradi česar torej ne obstaja nobena prednost pri prosti izbiri zmesi gum,” analizira včerajšnje delo Vettel. “Bilo je zelo tesno in v drugem sektorju nisem odpeljal idealno, saj sem prišel preblizu Russellu, kar mi tudi ni bilo v pomoč, v tretjem sektorju pa sem se mučil s prednjimi gumami, da ji spravim v delovanje. Mogoče bi lahko dosegel več. A gledano v celoti stojimo tam, kje se ta konec tedna tudi nahajamo.

In kako bo na dirki? “Na daljših razdaljah nismo bili tako močni, vendar pa meni, da se bo vse vrtelo okrog upravljanja z gumami. Biti moramo zviti kot lisica, potem bomo imeli dobro priložnost. Če nam to ne uspe, bo zelo dolga dirka, Vendar pa menim, da imamo dobre možnosti, da osvojimo nekaj točk,” tako Vettel. Na to upa tudi njegov moštveni kolega Charles Leclerc. “Upam, da bomo jutri imeli dobro dirko. Začeli bomo z mesta 11 in 12. Smo prvi, ki imamo prosto izbiro gum. Nimam pojma, kako zelo bi nam lahko to pomagalo. Prepričan sem, da za prvih deset ni tako narobe, da bodo dirko pričeli na srednji zmesi.

Charles Leclerc je bil seveda razočaran, da ni dosegel tretjega dela kvalifikacij.

Ferrari je na kvalifikacij poskušal prav vse, kar je mogoče. “Več danes ni bilo mogoče,” je po kvalifikacijah za kolege iz Sky povedal Monačan, čeprav je tudi on priznal, da bi bilo definitivno mogoče doseči več. Njegova utemeljitev se glasi: “Vedno so lahko še boljši, a to razumljivo velja za vse tukaj.” Sam naj bi boljši čas kroga domnevno zapravil v četrtem zavoju. “Tam sem preveč izgubil, a je kar je.”    

Komentiraj

Loading…

0

VN BAHRAJNA, kvalifikacije: Izjave NAJBOLJŠIH TREH

Zaskrbljeni TOTO WOLFF: Se je MERCEDES uštel pri gumah?