in

VN BAHRAJNA, sprint dirka: DVOJNA RUSKA zmaga, SCHUMACHER 7., ILOTT brez točk

Robert Schwartzman je z odlično vožnjo prišel do tretje zmage v tej sezoni. Na drugo mesto se je uvrstila Nikit Mazepin, Louis Deletraz pa se je po briljantno izpeljani obrnjeni strategiji povzpel na tretjo stopničko.

Na začetku formacijskega kroga je Nikita Mazepin obtičal na svojem startnem položaju, vendar mu je na koncu vseeno uspelo zagnati avto in dokončati formacijski krog.

Rus je slabo startal in izgubil mesti proti Daruvali in Schumacherju. Yuki Tsunoda je uspel priti na drugo mesto pred Armstrongom, a sta se z Avstralcem v prvem ovinku dotaknila, kar je povzročilo pretrganje zadnje desne pnevmatike in Japonec je moral v bokse, zaradi česar je zdrsnil na začelje kolone.

Po tem smo videli zanimiv boj med potencialnima bodočima moštvenima kolegoma v F1, Nikito Mazepinom in Mickom Schumacherjem. Po zanimivih bojih v nekaj krogih je Rus vseeno izšel kot zmagovalec. Rus je svoj pohod nadaljeval do druge stopničke, za Schumacherjem pa je bil njegov glavni konkurent za naslov, Callum Ilott.

Toda Britanec je naredil napako, ki bi ga utegnila stati naslova. Po virtualnem varnostnem avtomobilu, ki ga je priklical novinec Theo Pourchaire, ki se mu je med vožnjo aktiviral gasilni aparat, so Schumacherju pri vožnji v zavoj št. 10 blokirala kolesa, kar je Ilott želel izkoristiti, a so mu načrt prekrižale neogrete pnevmatike, zaradi katerih so tudi njemu zablokirala kolesa in trčil je v nič hudega slutečega Daruvalo, ki je moral odstopiti, Britanec pa si je pri tem polomil sprednje krilce. Schumacher je pri vsem tem izšel brez prask, a je izgubil mesto proti Pedru Piquetu.

V boju za vrh je Mazepinu uspelo priti na drugo pozicijo, Piquet pa je pred Schumacherjem nadaljeval s hitrim tempom in uspel prehiteti Armstronga in priti na tretje mesto.

In ko se je zdelo, da se bo Nemec začel prebijati na stopničke, se je zgodilo ravno nasprotno. Schumacher je začel izgubljati korak z vodilnimi, za nameček pa je imel na hrbtu še Zhoua. Kitajec je brez večjih težav prišel naprej, sledil mu je Christian Lundgaard. Danec je čakal na Schumacherjevo napako in večkrat poskušal s prehitevanji, a sprva ni mogel pred vodilnega v prvenstvu.

Louis Deletraz je odlično uporabil obratno strategijo. Med fazo varnostnega avtomobila se je ustavil v boksih in se počasi začel prebijati proti vrhu in na koncu prišel na stopničke, ker je Piquet odstopil zaradi okvare avtomobila. Na koncu je Lundgaard v zadnjem krogu vseeno uspel priti pred Schumacherja, ki se je začel boriti z gumami.

Marcus Armstrong je na koncu osvojil četrto mesto, mesto za njim je končal Zhou, zadnjo točko pa je osvojil zmagovalec včerajšnje dirke Felipe Drugovich.

Schumacher je povišal vodstvo na 14 točk, a boj za naslov svetovnega prvaka Formule 2 se nadaljuje prihodnji konec tedna na isti progi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

KEVIN MAGNUSSEN: Prihodnje leto bo prvič postal očka

VN BAHRAJNA: Huda nesreča Romaina GROSJEANA – skoraj 30 sekund preživel v OGNJU