in ,

ILOTT potrdil, da 2021 ne bo v FORMULI 1 – Prosta pot za potrditev SCHUMACHERJA?

Mladi dirkač Ferrarijeve akademije Callum Ilott je na twitterju objavil, da v sezoni 2021 zagotovo ne bo dirkal v Formuli 1. S tem so se povečale možnosti Micka Schumacherja pri Haasu.

Callum Ilott v sezoni 2021 ne bo dirkal v Formuli 1. To je mladi Britanec, član Ferrarijeve akademije objavil včeraj po dirki v Bahrajnu na svojem twitter računu. “Čas je, da objavim, da mi je bilo sporočeno, da leta 2021 ne bom nastopil v Formuli 1,” je zapisal v svoji objavi.  

To naj bi vedel že nekaj tednov, doda dirkač Formule 2. Odločitev – očitno je šlo za Ferrarijevo – torej ni sledila na osnovi zadnjega športnega razvoja. Pretekli konec tedna Formule 2 v Bahrajnu je Ilott na glavni dirki zmanjšal zaostanek za vodilnim Mickom Schumacherjem, toda v nedeljo na sprinterski dirki je z nespametnim prehitevalnim manevrom in kaznijo zaradi trčenja končal izven dobitnikov točk. Tačas pred zadnjih koncem tedna v Sakhirju za Schumacherjem zaostaja za 14 točk. “Razočaran sem, toda še naprej bom trdo delal, da si zagotovim napredovanje v Formulo 1 leta 2022. Tako ali tako imam še prvenstvo, ki ga želim osvojiti.

Callum Ilott je uradno potrdil, da ga drugo leto ne bo v Formuli 1.

Bitke za naslov prvaka v Formuli 2 mladi Schumacher še torej zdaleč ni osvojil, očitno pa je dobil dirko za sedež Formule 1 pri ekipi Haas v sezoni 2021. Pri partnerju Ferrarija velja Schumacher že dlje časa kot najbolj vroč kandidat med vsemi mladinci Ferrarija. Realno bi mu lahko po objavi Ilotta sedež prevzel le še Robert Shwartzman. Moštveni kolega Micka Schumacherja pri Haasu leta 2021 pa naj bi bil sodeč po trdovratnih govoricah Nikita Mazepin, ki prav tako dirka v Formuli 2 in je tačas s 162 točkami na tretjem mestu.

S tem so verjetno vrata Formule 1 pri ekipi Haas za Micka Schumacherja na široko odprta.

     

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Uradno: PIETRO FITTIPALDI namesto GROSJEANA

WOLFF: FERRARI se ponižuje s predlogom IZENAČITVE MOTORJEV