in

Yuki TSUNODA na pole positionu, ILOTT 9. SCHUMACHER šele z 18. mesta

Yuki Tsunoda je odpeljal odlične kvalifikacije in bo tako še četrtič startal s prvega startnega položaja v letošnji sezoni. Ob njem bo dirko začel Nikita Mazepin.

Z druge vrste bosta jutri startala Jehan Daruvala in Robert Schwartzman, v tretji startni vrsti pa najdemo dvojec Drugovich in Lundgaard, za njima pa se je prvič v letošnji sezoni med deseterico uvrstil Artem Markelov.

Znotraj deseterice sta končala tudi Dan Ticktum in Louis Deletraz, pa tudi Callum Ilott, ki ima priložnost, da jutri v boju za prvenstvo zmanjša zaostanek za Scumacherjem.

Vozniki so so na stezo prišli v koloni in pred ogrevanjem za najboljši položaj naredili dva ogrevalna kroga. Felipe Drugovich, ki je bil prvi v koloni, je na kratko izgubil nadzor nad avtomobilom na vhodu v šikane, vendar je vseeno uspel ostati na stezi.

Lundgaard je bil najhitrejši v prvem poskusu, a je novi voznik Formule 1, Nikita Mazepin, v drugem poskusu uspel prevzeti vodstvo. Dober tempo je pokazal tudi Daruvala, pa tudi njegov moštveni kolega Tsunoda, ki mu je v drugem poskusu uspelo doseči najboljši čas. Glavni izzivalec za naslov, Callum Ilott, je dosegel šele sedmi čas.

Mick Schumacher in Robert Schwartzman sta prišla na stezo pozneje kot ostali. Po dveh krogih za ogrevanje je Schumacher postavil šele 17. čas, na začetku drugega poskusa pa ga je zmotil avto, ki je prihajal iz boksov in moral je upočasniti in prekiniti hitri krog. Schwartzmanu je uspelo narediti dva izmerjena kroga zapored, a višje od 10. mesta ni mogel. Schumacher je kasneje opravil tudi drugi merjeni krog, vendar ni naredil večjega premika na lestvici, saj se je povzpel le za mesto.

Deset minut pred koncem smo na progi videli celotno zasedbo dirkačev Formule 2. Schwartzman se je tokrat odlično odrezal in zasedel četrto mesto. Preden so vsi začeli s svojimi hitrimi krogi, se je Luca Ghiotto, ki je bil na začetku kolone, na izhodu iz drugega ovinka zavrtel in se zaustavil ob progi, kar je pomenilo rdečo zastavo.

Ni nam bilo treba dolgo čakati, da se na poti iz boksov ponovno prižge zelena luč. Na progi je bila velika gneča in mnogi so se zataknili v prometu. Schwartzman je bil dvakrat blokiran v hitrem krogu, ki se mu je moral odpovedati, medtem ko je Schumacher na nadaljevanje kvalifikacij moral pozabiti.

Na vhodu v predzadnji ovinek je imel Nemec pred seboj Roya Nissanyja, ki ga je Nemec želel obiti, a je med tem poskusom zadel desno stran Izraelca, ki je izgubil nadzor nad avtomobilom in se povzpel na zadnji del Schumacherjevega dirkalnika ter mu zlomil zadnje krilo.

Nemcu se je uspelo vrniti v bokse, medtem, ko je Izraelec na stezi ostal z zlomljenim sprednjim krilom. Schumacher je tako ostal na 18. mestu in danes ga čaka težka dirka. Lahko, da je s to napako tudi izgubil prvenstvo.

Kakorkoli že, dirka se prične ob 13.10 po našem času, še pred tem pa bodo komisarji podrobneje preučili nesrečo med Schumacherjem in Nissanyjem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

VN SAKHIRJA, FP2: George RUSSELL najhitrejši tudi V DRUGO

SIMONE RESTA, vodja oddelka šasije FERRARIJA, odhaja v HAAS