in

MICK SCHUMACHER osvojil naslov prvaka FORMULE 2 – Zmaga na dirki DARUVALI

Kljub spodleteli finalni dirki letošnje sezone, si je Mick Schumacher zagotovil naslov prvaka Formule 2. Zadnjo sprintersko dirko sezone 2020 v Sakhirju je dobil Jehan Daruvala pred Yukijem Tsunodo in Danom Ticktumom. Edini tekmec Schumacherja Callum Ilott je končal na desetem mestu in tako kot Nemec, ki je bil 18., ostal brez točk.

Mick Schumacher je osvojil naslov prvaka Formule 2 sezone 2020. In čeprav je imel kar nekaj močnih zaviranj in nenačrtovani postanek v boksih, kar je bilo dovolj le za 18. mesto. Sreča, da ni nič bolje šlo njegovemu edinemu tekmecu Callumu Ilottu, ki je končal na desetem mestu, ki pa ne prinaša več točk.

Zmago na dirki, in to svojo prvo, je osvojil Jehan Daruvala iz ekipe Carlin. Indijec je bil hitrejši od moštvenega kolega Yukija Tsunode, zadnjo stopničko pa je osvojil Dan Tikctum iz ekipe DAMS.

Jehan Daruvala si je na zadnji dirki sezone 2020 privozil svojo prvo zmago.

Potek dirke

Začetek dirke je pripadal Ticktumu, ki je štartal s prvega mesta, Schumacher pa je s tretjega napredoval na drugo, potem ko je prehitel Daruvalo. Toda v tavoju 4 je Schumacher premočno zaviral in je znova padel na tretje mesto. Na začetku drugega kroga sta se Ilott in Schumacher prvič spopadla, boljše jo je odnesel dirkač ekipe Prema. Za Ilottom pa so glasno trkali Shwartzman, Zhou, Drugovich in Armstrong.

Toda napaka zaviranja v prvem krogu se je maščevala na dirkalniku Schumacherja. Nemec je zelo zgodaj sporočil v bokse, da ima tako imenovani Flatspot. Kljub temu je ostal na stezi, vmes se celo oddaljil od Ilotta in začel pritiskati na Daruvalo, katerega je v četrtem krogu znova prehitel. Toda potem so se razkrile Schumacherjeve težave z gumami. Daruvala je pridobil nazaj drugo mesto, Schumacher pa je še nekajkrat premočno zaviral in se znašel pod močnim pritiskom Ilotta, ki je šele v 129. krogu našel pot mimo Nemca.

Za tem je Schumacher izgubljal mesta in 15 krogov pred koncem zavil na menjavo koles. Ilott je v tem trenutku imel vse večjo luknjo do prvih dveh, od zadaj pa je na njega vse močneje pritiskal Shwartzman. Toda odločitev s tem še ni padla, kajti na vrhu sta se srdito bojevala Ticktum in Daruvala. Vendar je imel Ilott v tem trenutku svoje gume že tako uničene, da ni mogel najti priključka do vrha.

V 25. krogu se je Daruvala zavihtel na prvo mesto in se vedno bolj oddaljeval Ticktumu. Medtem pa je Ilotta prehitel Tsunoda, kmalu zatem pa sta ga prehitela še Zhou in Shwartzman. V zadnjih krogih je Ilott izgubil še nekaj mest, tako da je dirko končal izven točk na desetem mestu.

Jehan Daruvala si je na zadnji dirki sezone Formule 2 privozil svojo prvo zmago, pred Tsunodo in Ticktumom, ki je v zadnjem zavoju izgubil drugo mesto. Med dobitnike točk pa so se uvrstili še Zhou, Shwartzman, Alesi, Ghiotto in Drugovich.

Ker Ilott ni osvojil nobene točke, je bilo 18. mesto dovolj, da si Schumacher zagotovi naslov prvaka. Za sina Michaela Schumacherja je to po naslovu prvaka Formule 3 leta 2018 drugi njegov naslov v karieri, preden se bo v prihodnjem letu odpravil v Formulo 1 k ekipi Haas.      

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

GROSJEAN izpušča tudi DIRKO v Abu Dabiju

STEINER o nesramnih akcijah MAZEPINA včeraj v F2: Pred nami je kar nekaj dela