in ,

VN ABU DABIJA – Izjave NAJBOLJŠIH TREH kvalifikacij

Max Verstappen si je na finalu letošnje sezone v Abu Dhabiju zagotovil pole position, svoj tretji v karieri in prvi po Braziliji leta 2019. Hamilton je po kvalifikacijah šokiral z izjavo, da je imel težave s pljuči.

Čeprav steza na dirkališču Yas Marina Circuit popolnoma ustreza dirkalniku Mercedesa, pa sta bila Lewis Hamilton in Vatltteri Bottas danes premagana. Hitrejši od njiju je bil namreč Max Verstappen s svojim Red Bullom.

Kljub dejstvu, da so razlike minimalne, je lahko Nizozemec vendarle uspešno zaključil kvalifikacijski del letošnje sezone in se postavil pred dominantne srebrne puščice v črni zunanji podobi.

Max Verstappen, Red Bull – pole position: “Na zadnjih kvalifikacijah leta sem želel še enkrat dati vse od sebe, zelo sem srečen, da sem lahko tej tako marljivi ekipi poklonil ta pole. To niso bile enostavne kvalifikacije, saj je bilo težko gume spraviti v delovanje in odpeljati krog brez napake. Posebej predel steze z veliko zavoji je vabil k napakam. In krog je tako dolg kot v Singapurju. Lepo je videti, da je bil napredek Red Bulla in Honde poplačan. Če skoraj celotno leto voziš za najboljšimi, potem si lahko nekoliko razočaran. A danes sem toliko bolj srečen. Upam, da nam bo na dirki uspelo oba Mercedesa zadržati za nami, optimistični smo lahko tudi za našimi poskusi na daljše razdalje.”  

Valtteri Bottas, Mercedes – drugo mesto: “Z najboljšim časom Maxa v tretjem prostem treningu smo videli, kako je hiter. Sami mehkih gum nismo spravili v optimalno delovanje. V času kvalifikacij smo dosegli napredek, toda še vedno nisem mogel iz svojih gum izvleči maksimuma in tudi moj krog ni bil perfekten, saj bi lahko bila uravnoteženost dirkalnika boljša. Če so razlike tako majhne, si hitro premagan. Potegnjeno pod črto je Max iz mehkih gum izvlekel več kot mi. Na dirki bo to zelo tesno. Vemo, da imamo dober dirkalnik in na srednji zmesi gum se počutim bolje. Zaradi tega sproščeno gledam na jutrišnjo dirko, kajti šele jutri se delijo točke.

Preview in new tab

Lewis Hamilton, Mercedes – tretje mesto: “Gledano v celoti sem vesel, da lahko spet dirkam. Čutim veliko hvaležnost. Sijajno sezono želim zaključiti z dobrim rezultatom, vendar pa ta konec tedna težko najdem ritem. Na kvalifikacije sem se odpravil brez pričakovanj, a zavedal sem se, da bosta Valtteri in Max nudila veliki odpor. Občutek je nenavaden, kot da bi bil odsoten dlje kot le eno dirko. Nisem se dobro počutil v dirkalniku, a to ni izgovor. Jutri želimo Maxa pošteno ogreti. Seveda sem že razmišljal o tem, kako dirko pričeti s tretjega mesta. Glede strategije dirke ne pričakujem presenečenj, saj jo bo večina odpeljala z enim postankom.”    

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

VN ABU DABIJA, kvalifikacije: Zadnji pole position sezone 2020 MAXU VERSTAPPNU

SKY RACING VR46 predstavil svojo PODOBO za 2021