in

SAINZ: Pravila 2022 naj znova v ospredje postavijo DIRKAČE

Carlos Sainz upa, da bodo nova pravila, ki stopijo v veljavo leta 2022, naredila tisto, kar se govori in da bo v Formuli 1 znova v ospredju dirkač.

V zadnjih letih so si zmage med seboj delile le tri ekipe in sicer Red Bull, Ferrari in seveda serijski prvaki Mercedes. Ostalih sedem ekip je imelo le vlogo statistov v prvenstvu Formule 1 in so bile boj za svojo lastno prvenstvo sredine polja oziroma druge lige. V lanskem letu je v sivo povprečje padel tudi Ferrari, tako da sta na vrhu ostala le še Mercedes in Red Bull, ki sta si razdelila najvišjo stopničko z izjemo VN Sakhirja, kjer je prvo mesto osvojil Sergio Perez iz Racing Pointa.

Toda letos v veljavo stopa zgornja meja proračuna, s katero bo razkošna poraba denarja postala preteklost, za leto 2022 pa prihaja povsem novi pravilnik, s katerim bo Formula 1 vzpostavila bolj enakovredne pogoje s povečanimi možnostmi prehitevanja. In na tej stopnji Sainz meni, da mora biti Formula 1 bolj odvisna od dirkačev in ne od zmogljivosti dirkalnika. “Želim si, da bi imela Formula 1 v prihodnje bolj izenačeno polje, da bi lahko dirkači ustvarili večje razlike,” tako Španec za kolege iz Motorsport.com. “Ko prispeš v Formulo 1, zelo hitro ugotoviš, da je zelo težko premagati vsakega dirkača, ki ima za tri desetinke sekunde hitrejši dirkalnik, saj se kot dirkač za zadnji dve desetinki boriš z moštvenim kolegom. Toda če te nekdo premaga za 1,5 sekunde, potem spoznaš, da v resnici ne tekmuješ z njim.

Carlos Sainz upa, da bodo nova pravila 2022 ustvarila bolj izenačeno polje in da bo dirkač tisti, ki bo naredil največjo razliko.

Novi dirkač Ferrarija nadaljuje: “Želim si, da bi se lahko celotno polje približalo. Mislim da so FOM, Liberty Media in FIA z novimi predpisi leta 2022 opravili zelo dobro delo in dali to priložnost. Upajmo, da se bo to zgodilo in da šport glede dirkanja postane nekoliko bolj odvisen od človeka in manj odvisen od stroja. Mislim, da je lahko tekmovanje bistveno bolj tesno in s tem bolj zabavno. To bo pripomoglo k večjemu števili gledalcev in navijačev in mislim, da bi bilo to boljše za vse,” še doda Sainz, ki se kot rečeno po dveh letih dirkanja za McLaren seli v Maranello.                    

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Max VERSTAPPEN in Kelly PIQUET sta tudi URADNO v ZVEZI

Nasser AL-ATTIYAH: S tem avtom lahko ZMAGAM na DAKARJU 2021