in ,

JEEP Grand Cherokee L: PRESTIŽ v treh vrstah

Pri Jeepu so predstavili model Grand Cherokee L, prestižno različico športnega terenca s tremi sedežnimi vrstami.

Kot smo pričakovali, se zunanja oblika Grand Cherokee L precej razlikuje od Grand Cherokeeja, ki ga poznamo. Sprednji del je podoben tistemu pri konceptu Grand Wagoneer, z vitkimi, vodoravnimi žarometi in masko hladilnika s sedmimi ploščami. Grede na komplet opreme ima Grand Cherokee L v odbijač lahko vkomponirane tudi dnevna LED-svetila.

Podrobnosti pogonskega sklopa so dobro znane. Podrobnosti pogonskega sklopa so dobro znane. Na dnu ponudbe je 3,6-litrski motor V6 Pentastar, ki je ocenjen na 290 KM in maksimalni navor 350 Nm, na voljo pa je tudi 5,7-litrski Hemi V8, ki zmore 357 KM in 530 Nm maksimalnega navora . Ne glede na izbiro motorja je SUV serijsko opremljen z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom. Serijsko je Jeep Grand Cherokee L na voljo s pogonom na dve kolesi, štirikolesni pogon je na voljo za doplačilo.

Med pomembnejšimi značilnostmi avtomobila omenimo prilagodljivi sistem zračnega vzmetenja Quadra-Lift, ki v standardnem načinu zagotavlja 21 centimetrov odmika od tal. Ko voznik izbere nastavitev Off-Road 1, se oddaljenost od tal poveča za dodatne 4 centimetre, z nastavitvijo Off-Road 2 pa je avto mogoče dvigniti še za dodatna dva centimetra. Na voljo tudi način Aero, ki v primerjavi z običajno nastavitvijo spusti avto za dva centimetra proti tlom.

Številne varnostne funkcije so del osnovne opreme. Sem spadajo sistem za samodejno zaviranje v sili, zaznavanje prečne poti zadaj, prilagodljivi tempomat s sistemom stop&go, opozorilo pred zapustitvijo voznega pasu in pomoč pri ohranjanju voznega pasu. Zgoraj omenjeni Active Driving Assistant, ki je standarden pri modelu Summit in je opcijski za druge različice, vključuje držanje voznega pasu, letos pa mu bodo dodali še izboljšan sistem za prostoročno telefoniranje.

Galerija: Jeep Grand Cherokee L

Komentiraj

Loading…

0

DE LA ROSA prepričan, da lahko ALONSO osvoji še tretji naslov

VERSTAPPEN komaj čaka, da UNIČI novega moštvenega kolega PEREZA