in ,

NIO ET7: Resen kitajski rival TESLI Model S

Na novo stvaritev kitajskega podjetja NIO smo čakali kar nekaj časa, a zdaj je električna limuzina z oznako ET7 tukaj.

Že na prvi pogled je jasno, s katerim glavnim rivalom se bo “spopadel” NIO ET7. Tesla Model S je na trgu že nekaj časa, Kitajci pa si bodo svoj delež električne pogače poskušali odrezati z modelom, ki na domačem tržišču velja (preračunano) 47.750 evrov, a v to ceno niso vštete baterije. V primeru, da kupite avto z baterijami vred, vas bo vse skupaj stalo 56.600 evrov.

Za ta denar NIO ponuja baterije zmogljivosti 70 kWh, za doplačilo pa si je mogoče omisliti tudi baterije zmogljivosti 100 ali 150 kWh. Pri največjem paketu se doseg z enim polnjenjem podaljša na 1.000 kilometrov. Električni pogonski sklop sicer zmore največjo moč 480 kW (653 KM) in 850 Nm maksimalnega navora, kar zadošča za sprint z mesta do stotice v 3,9 sekunde.

William Li, ustanovitelj podjetja NIO je razkril, da bo ET7 na voljo tudi z novim sistemom avtonomne vožnje (mesečno doplačilo 90 evrov), ki naj bi bil po Lijevem mnenju bistveno boljši od Teslinega Autopilota, pomembno prednost pa vidi tudi v hitri menjavi baterij s sistemom Power Swap Station 2.0, kjer naj bi bilo enoto mogoče menjati v manj kot treh minutah.

Galerija: NIO ET7

Komentiraj

Loading…

0

BINOTTO se pritožuje nad prednostjo ASTON MARTINA

WOLFF pri pogajanju s HAMILTONOM računa na PRESENEČENJA