in

BRAZILSKA dirka pod drobnogledom: Ali je pogodba s SAO PAULOM sploh veljavna?

Pravzaprav naj bi Formula 1 še najmanj do leta 2025 gostovala v Sao Paulo oziroma Interlagosu. Sedaj pa neko sodišče odloča o tem, ali je nova pogodba s tem dirkališčem sploh veljavna.

Foto: HB Press

Še nedavno nazaj so se navijači Formule 1 veselili nad podaljšanjem pogodbe Sao Paula do leta 2025, pa so se sedaj nad dirko v Interlagosu nabrali temni oblaki. Brazilski časnik Folha de S.Paulo poroča, da je sodnik novo pogodbo v ponedeljek začasno ustavil.

Natanko gre za pogodbo med mestom Sao Paulo in novim promotorjem dirke MC Brazil Motorsport. Odgovorni sodnik je med drugim obsodil, da ni bilo ustreznega razpisa. Pred tem pa je sodnik prejel pritožbo Rubensa Nunesa, svetnika vlade Sao Paula. Ta je na twitterju zapisal: “Formula 1 je pomembna za Sao Paulo in Brazilijo. Tudi sam sem pristaš. A to župana ne pooblašča za podpis tajnih pogodb brez postopka zbiranja ponudb in s podjetjem, ki nima izkušenj na tem področju in je bilo ustanovljeno pred nekaj dnevi.

Rubens Nunez, svetnik vlade Sao Paula, je sprožil postopek preverjanja pogodbe med mestom Sao Paulo in novim promotorjem dirke Formule 1.

Sao Paulo ima sedaj pet dni časa, da sodišču predloži ustrezno dokumentacijo. MC Brazil Motorsport je pred nekaj tedni zamenjal dosedanjega promotorja Interpub. V tej luči se je dirka iz VN Brazilije preimenovala v VN Sao Paula. Pred tem smo bili vedno znova priča govoricam, da bi se lahko dirka iz Sao Paula preselila v Rio de Janeiro. Toda ti načrti so nazadnje obstali, zaradi česar je bila pogodba s Sao Paulom podaljšana za pet let. Sedaj bo sodišče odločilo o tem, ali se bo dirka v takšni obliki letos sploh lahko izvedla. Formula 1 bi se po letu dni premora zaradi koronavirusa v Brazilijo vrnila 14. novembra.             

Komentiraj

Loading…

0

FORMULA 1 zanika skrivni načrt CEPLJENJA proti COVID-19

VERSTAPPEN napoveduje veliko zanimanje za MICKA SCHUMACHERJA