in

DAKAR 2021, 10. etapa: Nacho CORNEJO po padcu ODSTOPIL, AL-RAJHI dobil še eno ETAPO

Do današnje etape vodilni v skupni razvrstitvi med motociklisti je zaradi grdega padca moral predčasno končati letošnji Dakar.

Še vedno tako med motociklisti najbolje kaže Hondi, saj v skupnem seštevku zdaj vodi Kevin Benavides, ki pa je na današnji etapi izgubil veliko časa in danes najhitrejši Ricky Brabec se mu je v skupnem seštevku približal na vsega 52 sekund zaostanka. Ignacio Cornejo je po padcu sicer nadaljeval z dirko, a se je po zdravniškem pregledu po koncu etape odločil, da odstopi.

Edini slovenski predstavnik, Mariborčan Simon Marčič, je na današnjo etapo od Neoma do Al’Ula končal na skupno 37. mestu, v razvrstitvi Original by Motul je napredoval na peto mesto.

Med avtomobilisti je drugo dnevno zmago letos slavil domačin Yazeed Al-Rajhi, ki je približno dvajset kilometrov pred koncem etape preluknjal gumo, a nadaljeval in se na koncu s svojim nemškim sovoznikom Dirkom von Zitzewitzom veselil druge zmage na letošnjem Dakarju.

Stephane Peterhansel drvi svoji štirinajsti zmagi na Dakarju nasproti.

Na vrhu je še vedno Stephane Peterhansel, ki je danes sicer izgubil slabo minuto proti glavnemu konkurentu Al-Attiyahu, a ima še vedno sedemnajst minut prednosti pred Katarcem.

Ekipa Kamaz-Master tudi letos dominira na Dakarju.

Med kamioni je etapno zmago slavil Čeh Martin Macik (Big Shock Racing), ki je za minuto in 40 sekund prehitel Dimitrija Sotnikova (Kamaz). Rus sicer suvereno vodi v skupnem seštevku in ima pred najbližjim zasledovalcem, moštvenim kolegom Šibalovom še več kot tri četrt ure prednosti.

Komentiraj

Loading…

0

IMOLA upa, da bo lahko letos gostila tudi GLEDALCE

FORMULA 1 zavrača govorice o prestavitvi NOVEGA PRAVILNIKA na leto 2023