in

IMOLA upa, da bo lahko letos gostila tudi GLEDALCE

Predsednik regije Emilije Romanje upa, da se bodo lahko aprilske dirke Formule 1 udeležili tudi gledalci, čeprav bo to spričo trenutne situacije vse prej kot mogoče.

Imola se je zaradi pandemije koronavirusa lansko leto vrnila na koledar dirk Formule 1, 14 let po zadnji prireditvi, ki je tokrat nosila ime VN Emilije Romanje. Tradicionalno dirkališče v Italiji letos ni bilo predvideno za izvedbo dirke, toda odgovorni so zaradi popravljenega koledarja začetka sezone Imolo znova uvrstili na seznam in karavana najhitrejšega cirkusa bo letos tam gostovala 18. aprila.

V lanskem letu je bil pripravljen načrt, da bi se dirke, ki je bila na sporedu v jesenskem času, udeležilo 13.000 gledalcev na dan, vendar je ta načrt preprečilo poslabšanje razmer v Italiji v dneh pred dirko, zato je potekala za zaprtimi vrati. V tem trenutku se veliko držav, zlasti v Evropi, ubada z novim valom okužb in smrtnih primerov, Italija pa mora v prihodnjih dneh uvesti strožje ukrepe. “Imola se pripravlja na sprejem evropskega kroga dirk sezone 2021,” je povedal Stefano Bonaccini, predsednik regije Emilije Romanje.

V Imoli upajo, da bodo lahko letos vendarle gostili tudi navijače, čeprav v omejenem številu. Toda trenutna situacija s koronavirusom v Evropi kaže, da bo to vse prej kot mogoče.

Upamo, da bomo lahko dirkališče odprli za javnost, čeprav v omejenem številu, ki lahko zagotavlja največjo varnost vseh,” še doda Bonaccini. Marco Panieri, župan Imole, je pa dodal: “Posebni protokoli za tovrstne dogodke bodo ocenjeni z nacionalno vlado in regijo, da se na podlagi tega preveri možnost prisotnosti javnosti.” Toda spričo trenutne situacije v Evropi, kjer vlada mnenje, da bo prva polovica letošnjega leta še vedno v primežu tega nevarnega virusa, je dirka v Imoli z gledalci na tribunah vse prej kot mogoča.

Komentiraj

Loading…

0

BRUNDLE: Ayrton SENNA je bil nasprotujoč si karakter

DAKAR 2021, 10. etapa: Nacho CORNEJO po padcu ODSTOPIL, AL-RAJHI dobil še eno ETAPO