in ,

DACIA BIGSTER Concept: PRIVLAČNOST in DOSTOPNOST se ne izključujeta

Govorice o večjem športnem terencu znamke Dacia krožijo že leta, romunski proizvajalec avtomobilov pa jim je pravkar naredil konec s predstavitvijo koncepta Bigster.

Študija ponuja predserijski pogled na drugega športnega terenca znamke po Dusterju, ki naj bi ga na cestah srečevali še pred letom 2025, kot je razvidno iz uradnega načrta, ki ga je objavila skupina Renault. Romunska znamka naj bi predstavila tudi dve novosti v segmentu B.

Dacia Bigster je s 4,6 metra dolžine skoraj toliko dolg kot Škoda Kodiaq, ki v dolžino meri 4,697 mm, kar je 280 mm več od druge generacije Dusterja. To naj bi po besedah proizvajalca pomenilo “zelo prostorno notranjost” in najverjetneje tudi tretjo sedežno vrsto, česar pa pri Dacii še niso potrdili.

Njegova silhueta ni daleč od Dusterjeve, toda z vidika oblikovanja je Bigster videti kot nekaj povsem novega Dacijinem portfelju. Spredaj ima zelo futurističen svetlobni podpis, zajetne obloge na spodnjih delih karoserije, ki so iz reciklirane plastike, mišičast pokrov motorja, široke blatnike in vodoravne zadnje luči v obliki črke Y. Če nas Romuni ne presenetijo, bo oblika serijskega modela bistveno manj dramatična.

“Dacia Bigster Concept odraža razvoj znamke”, je povedal direktor oblikovanja Alejandro Mesonero-Romanos. “Bistvena je osnova, a s pridihom samosvojosti in avanturističnega duha. Dokazuje, da se privlačnost in dostopnost ne izključujeta. Pri Dacii verjamemo, da je so naši avtomobili dokaz tega.”

Novi SUV bo izdelan na platformi CMF-B, ki si jo bo delil z novim Loganom in Sanderom, Renaultom Clio in Captur ter Nissanom Juke in Note. Nabor pogonskih sklopov bo objavljen, ko bodo zadeve bližje seriji, vključevala pa naj bi več bencinskih motorjev in vsaj enega hibrida.

Galerija: Dacia Bigster Concept

1 komentar

Komentiraj

One Ping

  1. Pingback:

Komentiraj

Loading…

0

AVSTRALIJA želi novembra izpeljati VARNO prireditev

Romain GROSJEAN končno ODVRGEL povoje