in

Dirka v IMOLI bo letos VN MADE IN ITALY AND EMILIA ROMAGNA

Letošnja dirka v Imoli, ki je bila znova naknadno dodana na urni sezone 2021, bo nosila drugačen naziv, po vsej verjetnosti pa bo potekala za zaprtimi vrati.

Imola se je na koledar dirk letošnje sezone uvrstila po tem, ko so morali odgovorni Formule 1 v dogovoru s kitajskimi prireditelji dirko v Šanghaju prestaviti. Za VN Kitajske tudi po zadnji objavi časov dirk ne kaže dobro, saj je ni na seznamu in bo po vsej verjetnosti tudi letos odpovedana.

Stefano Bonaccini, predsednik regije Emilije Romanje v Italiji, je priznal, da bo dirka v Imoli, ki je na sporedu 18. aprila, v najboljšem primeru gostila zelo omejeno število gledalcev. Če sploh, veliko prej bo potekala za zaprtimi vrati. “Vsi upamo, da bo v terminu naše dirke že mogoče imeti gledalce na tribunah, čeprav v omejenem številu,” je v četrtek dejal Bonaccini.

Dirka v Imoli bo nosila posebno uradno ime in sicer VN Made in Italy and Emiglia Romagna. Z veliko verjetnostno pa lahko spričo aktualnega stanja rečemo, da bo potekala za zaprtimi vrati.

Italijan pa je razkril tudi, da bo uradno ime letošnje dirke – v lanski sezoni se je dirka izvedla pod imenom VN Emilije Romanje – VN Made in Italy and Emilia Romagna. S tem nazivom dirke v Italiji upajo, da bodo povečali ozaveščenost in zanimanje za domače izdelke. Čeprav si v Imoli prizadevajo, da se trajno vrnejo na koledar dirk Formule 1, pa so z Liberty Media sklenili dogovor le za letošnjo dirko.       

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

RENAULT Kiger: Kompaktni SUV najprej za INDIJO, nato tudi za OSTALE

V starosti 60 let umrl ADRIAN CAMPOS, šef ekipe CAMPOS RACING