in ,

STROLL govorice o prodaji ASTON MARTINA označil kot ABSOLUTNO SR**JE!

Aston Martin je trenutno navzoč v medijih z ugibanji o novi zunanji podobi, predvsem pa s prihodom štirikratnega svetovnega prvaka Sebastiana Vettla. Po navedbah novinarja Formule 1 Joea Sawarda, pa nad tovarno v Silverstoneu visijo tudi temni oblaki.

V zadnjih letih se je v ekipi, ki je bila prej znana kot Force India, veliko spremenilo. Moštvo je poleti 2018 kupil Lawrence Stroll in ga skupaj s partnerji preimenoval v Racing Point. Vendar je tudi to ime kmalu izginilo, kajti po nakupu Aston Martina s strani Strolla, je bilo napovedano, da se bo ekipa po novem imenovala Aston Martin F1.

Z novim imenom prihaja tudi nova zunanja podoba – mnogi namigujejo na British Racing Green – in novi dirkač:  Sebastian Vettel. Štirikratni svetovni prvak je bil v zadnjih dneh pametno uporabljen kot marketinško orodje, da bi z veliko pozornosti opozoril na vrnitev Aston Martina v Formulo 1. Toda pojavlja se vprašanje, kako dolgo bo trajala ta vrnitev. Po besedah Joeja Sawarda, izkušenega novinarja Formule 1, obstaja tudi možnost, da bi lahko Aston Martin znova menjal lastnika in da naj bi za nakup zanimanje izrazilo kitajsko podjetje.

Lawrence Stroll, lastnik ekipe Aston Martin in večinski lastnik istoimenskega proizvajalca luksuznih športnih avtomobilov je poročanja novinarja Sawarda o prodaji Aston Martina kitajskemu podjetju BYD označil kot absolutno sranje.

Saward je v svojem blogu zapisal: “Pred dnevi sem zasledil zanimivo zgodbo kitajske spletne strani East Money, ki spremlja finančne trge, ki je nakazovala, da se kitajski avtomobilski proizvajalec BYD Auto Company pripravlja na nakup avtomobilske družbe Aston Martin in da gre za posel, ki britansko podjetje ocenjuje na 4,1 milijarde funtov.” Kitajsko podjetje BYD Auto Company naj bi iskalo način, kako postati znan v Evropi in v Aston Martinu vidijo idealno predstavitev. Poleg tega že ima partnerstvo z Daimlerjem, ki ima tudi delež v Aston Martinu.

Kitajski BYD naj bi si želel preko Aston Martina povečati svojo popularnost in zanimanje v Evropi.

Tako bi lahko bilo obdobje Lawrenca Strolla v Aston Martinu kratko, prav tako tudi obdobje britanskega proizvajalca v Formuli 1. Tiskovni predstavnik Lawrenca Strolla je kolegom iz Pitpass povedal, da govorice o morebitni prodaji Aston Martina ne temeljijo na ničemer. V izjavi za javnost je Stroll podal stališče: “Lastnik ekipe Lawrence Stroll govorice opisuje kot absolutno sranje in popolnoma neresnične.” V nadaljevanju še piše, da je Stroll še vedno navdušen nad projektom in je vedno verjel v njegov dolgoročni uspeh. Zaradi tega so poročila o prevzemu s strani kitajskega podjetja BYD Auto Company neresnična.                             

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

RACE OF CHAMPIONS: Leta 2022 se vračajo, tokrat na LEDU

HAMILTON pričakuje letos močan upor VERSTAPPNA in RICCIARDA