in

ENVISION VIRGIN RACING razvija dvosedežni dirkalnik v duhu FORMULE E

Ekipa Envision Virgin Racing Formula E bo v okviru novega sponzorskega dogovora skupaj s podjetjem Johnson Matthey razvila prvi dvosedežni električni dirkalnik.

Podjetje Johnson Matthey je specializirano na področju proizvodnje in razvoja na področju naprednih materialov in kemikalij za baterije. Vodilno vlogo ima z nikljem bogata strojna oprema eLNO, ki naj bi bila v električnih in hibridnih cestnih avtomobilih na voljo od leta 2024 naprej.

Ti napredni katodni materiali zagotavljajo večjo gostoto shranjevanja energije, hkrati pa ohranjajo odlično življenjsko dobo baterije, kar bo pomembno tudi pri dvosedežnem dirkalniku, ki bo svoj oblikovni navdih črpal iz Formule E.

Kot gre razbrati iz zapisov bi naj projekt vodil Delta Motors, podprvak v razredu LMP2 svetovnega vzdržljivostnega prvenstva FIA leta 2012, ki ima sedež v poslovnem parku Silverstone.

Delta Motors se že lahko pohvali, da so izdelali dvosedežni avtomobil v obliki Formule 1, ki ga poganja V8-motor z močjo 600 konjev. Dirkalnik sta v zaporedni namestitvi sedežev vozila svetovna prvaka Nigel Mansell in Damon Hill.

Tako je Nigel Mansell razbil enega od dvosedežnih primerkov.

V okviru večletnega dogovora bodo dirkalniki ekipe Envision Virgin Racing na straneh nosilca zdaj nosili logotip podjetja Johnson Matthey.

Komentiraj

Loading…

0

BINOTTO: Letos več nastopov ILOTTA na prostih treningih

Jack MILLER in Francesco BAGNAIA predstavila DUCATIJEVE barve 2021