in

Motor 2025: FORMULA 1 želi znižanje stroškov in NOVE PROIZVAJALCE

V sezoni 2025 naj bi v Formulo 1 prišli novi motorji. Kraljevi razred motošporta je sedaj izdelal pet točk, ki bodo pri novih pogonih stale v središču.

V četrtek je komisija Formule 1 sprejela, da se razvoj aktualnih motorjev od leta 2022 naprej zamrzne, preden bodo v kraljevi razred motošporta leta 2025 prišle nove pogonske enote.

Pomeni, da bodo novi pogoni uvedeni leto prej, kot je bilo prvotno načrtovano. Toda kako naj bi sploh izgledali? Medtem ko je Formula 1 že pojasnila, da želijo ostati pri hibridnih motorjih, pa natančna specifikacija še ni določena. Delovna skupina, v katero spadajo tako aktualni kot tudi potencialni novi proizvajalci in dobavitelji goriv, naj bi se s tem vprašanjem ukvarjala v prihodnjih mesecih.

Formula 1 je pri iskanju nove formule motorjev za sezono 2025 izdelala pet pomembnih točk, ki naj bi stale v središču in katerih namen je, da znižajo stroške in privabijo nove proizvajalce.

Formula 1 je že izdelala naslednjih pet točk, ki naj bi stale v središču iskanja bodoče formule motorjev. Te so:

  1. Ekološka trajnost in pomembnost v družbenem in avtomobilskem sektorju
  2. Popolnoma trajnostno gorivo
  3. Močnejša in čustvena (glasnejša) pogonska enota
  4. Znatno znižanje stroškov
  5. Atraktivnost za nove proizvajalce motorjev

Ena izmed možnosti za doseganje omenjene čustvenosti oziroma glasnosti bi bila na primer povečanje števila vrtljajev, povečanje pretoka goriva in odstranitev komponente MGU-H. Že od uvedbe leta 2014, so novi hibridni motorji nenehno na udaru kritik, saj so premalo glasni in s tem za mnoge navijače neprivlačni.  

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prenovljeni CITROEN C3 Aircross z novim OBRAZOM in še več možnostmi OSEBNE IZBIRE

Zdi se, da je MICK SCHUMACHER izgubil že pred začetkom SEZONE