in ,

Se bo ALFA ROMEO preselila v FORMULO E?

Skupina Stellantis razmišlja, da bi v Formuli E nastopala še z eno dodatno (italijansko) znamko.

Foto: HB Press

Se nam obeta spektakularna selitev moštva Formule 1 v Formulo E? Kot poroča portal The Race, obstaja precejšnja verjetnost, da se bo znamka Alfa Romeo, ki še do konca letošnje sezone sodeluje s švicarsko ekipo Sauber, preselila v najvišji razred tekmovanja z električno gnanimi enosedi.

Skupina Stellantis, ki je nastala z združitvijo koncernov PSA in Fiat-Chrysler (FCA) je izrazila interes, da eno izmed italijanskih znamk pošlje v tekmovanje Formule E. Po poročanju poznavalcev ima največ možnosti za selitev prav Alfa Romeo, drugi favorit za mesto v Formuli E je Maserati.

Skupina Stellantis si ob ekipi DS Techeetah želi še eno italijansko moštvo v Formuli E. – Foto: DS Techeetah

Pomemben podatek v celotni zgodbi je tudi dejstvo, da se je v vodstvo znamke iz Milana preselil dosedanji šef Peugeota, Jean-Phillipe Imparato, ki je pri francoski znamki na veliko stavil na elektrifikacijo. Tako Alfa Romeo kot tudi Maserati nameravata v prihodnjih letih na trg spraviti večje število elektrificiranih modelov.

Na drugi strani se po novih proizvajalcih ozira tudi Formula E iz katere se bosta po koncu letošnje sezone poslovila BMW in Audi. Doslej ni bilo informacij o tem, ali se bo tekmovanju pridružil kateri drug proizvajalec – še več, doslej sta se tretji generaciji dirkalnikov zavezala le indijska Mahindra in DS Automobiles, ki je član skupine Stellantis.

Splošni konsenz je, da je za vstop v Formulo E najbolj primerna sezona 2022/23, ko bodo v omenjeni seriji pričeli tekmovati s tretjo generacijo dirkalnikov, seveda pa to pomeni tudi, da bi Alfa Romeo ali Maserati namero o sodelovanju morala oddati do konca marca 2021, kar bi vseeno utegnilo biti prekmalu, tako da je, tudi če bi se tako odločili, Alfo Romeo v Formuli E težko pričakovati pred sezono 2023/24.

Komentiraj

Loading…

0

Uradno: RED BULL in ALPHATAURI tudi v bodoče z motorji HONDE

McLAREN MCL35M: Ekipa iz Wokinga predstavila svoj novi dirkalnik za SEZONO 2021