in ,

Za NEWEYA nova pravila 2022 niso VZNEMIRLJIVA

Adrian Newey, oblikovalec ekipe Red Bull, je povedal, da z novo revolucijo pravil, ki nastopijo v sezoni 2022, nikakor ni srečen.

Čeprav se Formula 1 veseli tesnejših dirk, kar naj bi prinesla nova pravila, tehnični šef in glavni oblikovalec Red Bulla Adrian Newey dejansko to potezo imenuje kot zamujena priložnost.

Mislim, da je to sramotno,” je povedal Newey za nizozemsko publikacijo Formule 1. “Mislim, če uvajate povsem nova pravila, se morate prepričati, da so prava. In ta pravila enostavno niso.Newey, eden najbolj cenjenih oblikovalcev v zgodovini Formule 1 vztraja, da njegovih stališč ne bi smeli razlagati kot nasprotovanje spremembam ali napredku. “Enostavno sem mnenja, da to niso dobra pravila,” je povedal. Na vprašanje, ali Formula 1 zato ostaja dovolj zanimiva, da ga za zdaj še ohranja v športu, je odgovoril pritrdilno. “Priznam pa, da moram še vedno najti nekaj, s čimer me bodo ta pravila navdušila z osebnega vidika.

Za Adriana Neweya nova pravila 2022 niso vznemirljiva in po njegovem mnenju gre tukaj za zamujeno priložnost odgovornih Formule 1.

Newey je bil po poročanju medijev povezan tudi s selitvijo k moštvu Aston Martin, kjer bi se lahko ponovno združil s Sebastianom Vettlom, s katerim je osvojil štiri naslove prvaka, vendar se zdi, da je popolnoma predan Red Bullu. V tem pogledu se je ozrl nazaj tudi na nekdanja delodajalca. “Williams in McLaren sta izvrstni ekipi, a čeprav sem se tam čutil cenjenega, sem vedno imel občutek, da sem pri njih le zaposlen. Toda v Red Bullu čutim veliko več odgovornosti,” je povedal 62-letnik. “Do ekipa imam celo nekoliko očetovski občutek.”       

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Mladi Gianluca PETECOF je novi voznik ekipe CAMPOS v Formuli 2

Prenovljeni CITROEN C3 Aircross z novim OBRAZOM in še več možnostmi OSEBNE IZBIRE