in ,

Bo kmalu mogoče kupiti povsem novo ELEKTRIČNO KATRCO?

Renault 4 oziroma »Katrca« naj bi bil naslednji avtomobil, ki ga bo francoski proizvajalec »oživil« iz preteklosti in ga preoblikoval v električno različico.

V prejšnjem mesecu je Renault predstavil koncept električne različice Renault 5 z novico, da bo kmalu začel s serijsko izdelavo tega modela.  Tako kot Honda e, je bil tudi Renault 5 EV Concept s svojimi retro oblikovnimi proporci vsesplošno dobro sprejet. Po novici iz Renaulta pa bi podoben preporod iz preteklosti izvedli na legendarnem modelu Renault 4.

Električna “Katrca” naj bi na trg prišla leta 2025, kar je potrdil tudi izvršni direktor Renaulta med predstavitvijo koncepta 5 EV.

Tako kot električni Renault 5 bo tudi novi Renault 4 uporabljal platformo  za električna vozila CMF-B in si z bratrancem tudi delil številne mehanske komponente. Štirica bi se naj od Renaulta 5 razlikovala v splošni zunanji obliki in pa seveda v ciljnem segmentu trga.

Katrca se očitno vrača – z moderno obliko in elektro pogonom.

Prvotni Renault 4 je bil vsestransko uporabno vozilo, kar si francoski proizvajalec želi prenesti tudi na novi model, ki bi naj nadaljeval filozofijo in poslanstvo prvotnega modela, hkrati pa se v Boulogne-Billancourtu želijo približati tudi prvotnim dimenzijam avtomobila.

Kar zadeva Renault 5 pa velja, da naj bi na trg prišel v letu 2022 in služil kot temelj Renaultovega načrta, ki se zavzema za uvedbo sedmih novih električnih vozil do leta 2025.

Električni Renault 5 Prototype je vzbudil zanimanje in sprožil odobravanje javnosti.

Retromoderni Renault 4 Concept je bil prikazan širši javnosti že v letu 2011, ko ga je oblikoval David Obendorfer, vendar brez uradne podpore Renaulta. Tako končna oblika Renault 4 EV še vedno ostaja neznanka, kljub vsemu pa najverjetneje ne bo pretirano oblikovno odstopala od oblike, ki jo je zrisal omenjeni oblikovalec.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

LAS VEGAS, INDIANAPOLIS in MIAMI na seznamu FORMULE 1

TOST: Vseeno mi je, ali me HAMILTON pozna ali ne