in ,

Novi NISSAN Qashqai z več MIŠICAMI in moderno TEHNIKO

Pri Nissanu so razkrili novo generacijo modela Qashqai, ki je najbolje prodajan križanec na stari celini.

Novinec je v primerjavi z aktualnim modelom dobil nekaj mišic, kar med drugim pomeni zajetnejše odbijače in impozantnejšo masko hladilnika v stilizirani podobi v obliki črke V. Novost so tudi LED-matrični žarometi, ki jih dopolnjujejo dnevne luči v obliki bumeranga.

V primerjavi z odhajajočim modelom je Qashqai v dolžino zrastel za 35 mm, približno toliko je tudi širši in nekaj malega višji, njegova medosna razdalja pa je daljša za dva centimetra. Kupci bodo imeli možnost izbire med enajstimi barvami zunanjosti in petimi dvobarvnimi kombinacijami, kar skupaj pomeni šestnajst kombinacij.

Veliko novega je tudi v notranjosti avtomobila, saj so materiali bistveno bolj prestižne narave, nova pa je tudi tehnologija, ki skrbi za serviranje informacij prek digitalne armaturne plošče in 9-palčnega zaslona na vrhu sredinske konzole, saj so na voljo storitve NissanConnect, Android Auto in brezžični Apple CarPlay.

Novi Qashqai je prvi evropski predstavnik znamke Nissan, ki je nastal na platformi CMF-C, kar med drugim prinaša več prostora za prtljago in boljši dostop do druge sedežne vrste. Ponudba pogonskih sklopov bo v vsakem primeru povezana z elektriko, kar pomeni dva blaga hibrida in zanimiv hibridni e-Power.

Osnovni model bo blagi hibrid z 1,3-litrskim DiG-T-prisilno polnjenim štirivaljnikom, ki bo na voljo v različici s 138 in 156 KM ter ročnim ali CVT-menjalnikom, pri čemer bo štirikolesni pogon na voljo samo v močnejši različici in z brezstopenjskim menjalnikom. Hibridni e-Power s 187 KM za razliko od večine ostalih konkurentov motor z notranjim zgorevanjem uporablja le kot generator, ki polni baterije.

Za pomoč pri vožnji je na krovu seveda tudi najnovejša različica asistenčnih sistemov ProPILOT, ki se znajde tako v mestni gneči kot tudi na avtocesti, bere prometne znake in s pomočjo navigacijskega sistema prilagaja tudi hitrost vozila glede na omejitve.

Galerija: Nissan Qashqai

Komentiraj

Loading…

0

PIRELLI imenoval ZMESI GUM za vse dirke SEZONE 2021

Je ROSSI res prestar za najvišja mesta v MotoGP?