in

Maximilian GÜNTHER: BMW-jevo slovo od Formule E želim proslaviti z NASLOVOM

Maximilian Günther želi v velikem slogu zaključiti sodelovanje z ekipo BMW i in v letošnji sezoni Formule E osvojiti naslov prvaka.

Foto: Formula E

Nemec je prepričan, da se lahko z dirkalnikom ekipe BMW i Andretti enakovredno kosa za vrh v prvenstvu Formule E. Günther je v minuli sezoni dosegel dve zmagi, za letošnjo sezono pa so pri moštvu BMW i Andretti na dirkalniku izvedli številne spremembe, s katerimi verjamejo, da so rešili težave, ki so jih pestile v minuli sezoni.

“Že od avgusta dalje delamo na področjih, na katerih smo v lanski sezoni imeli največ težav, “ je povedal Günther in dodal: “Mislim, da smo opravili veliko delo in da bomo v novi sezoni še boljši. Verjamem, da imamo zelo konkurenčen paket.”

“Tudi sam poskušam napredovati iz sezone v sezono in se razvijati v smeri, da bom še hitrejši. Hkrati je vse skupaj v veliki meri odvisno tudi od dirkalnika, za katerega mislim, da je velik korak naprej v primerjavi z lansko sezono,” dodaja zmagovalec dveh dirk v minuli sezoni.

Tudi če letos osvoji naslov prvaka, si bo Maximilian Günther za sezono 2021/22 moral poiskati novega delodajalca, saj se BMW umika iz tekmovanja.

“Seveda se vsi skupaj zavedamo, kako težko tekmovanje je Formula E, saj je konkurenca res huda in ne odpušča napak. Prav zato se moramo zazreti vase in iztisniti svoj maksimum. Prepričan sem, da se z nekaj sreče lahko BMW iz Formule E poslovi tudi z naslovom prvaka,” je optimističen dirkač iz Obersdorfa.

NETFLIX razkril datum začetka 3. sezone DRIVE TO SURVIVE

Alex MARQUEZ v barvah CASTROL LCR Honde