in

Še eno AMERIŠKO investicijsko podjetje želi z NAKUPOM EKIPE vstopiti v FORMULO 1

Novi projekt Tava Hellmunda, ki je v Austin in Mexico City pripeljal Formulo 1: Skupaj z ameriškim investicijskim podjetjem sodelovati z enim od aktualnih moštev, kjer se omenja v prvi vrsti AlphaTauri, drugi kandidat pa je Alfa Romeo Sauber.

Tavo Hellmud dela na novem projektu Formule 1. Nekdanji dirkač in ključna oseba za dirkama Formule 1 v Austinu in Mexico City, bi se lahko z investicijsko skupino SportsTek iz ZDA sedaj kot partner pridružil eni izmed obstoječih ekip. To je Hellmund v pogovoru za kolege iz Autoweek označil vsaj kot teoretično možnost.

Novi sporazum Concorde kot tudi različni ukrepi k zgornji meji proračuna v Formuli 1 bodo za neko podjetje zanimivejši za angažiranje v Grand Prix sceni, tako Hellmund, ki si na primer konkretno predstavlja, da se s SportsTek udeleži pri aktualnih ekipah Formule 1 AlphaTauri ali Alfa Romeo. Slednje, finančna udeležba ali celo prevzem profesionalnih športnih ekip, je navedeni cilj SportsTeka. Vendar pa se investicijska skupina ne želi omejiti le na eno panogo, temveč išče partnerstva na primer na medijski in komercialni ravni, pa tudi izven avtomobilskega športa. In kot član upravnega odbora, je Hellmund eden izmed ljudi, ki odločajo.

Tavo Hellmund se očitno želi po uspešni zgodbi dirk v Austinu in Mexico City sedaj s Formulo 1 povezati tudi z morebitnim lastništvom obstoječe ekipe.

Kdo je Tavo Hellmund?

Na začetku svoje kariere v motošportu je Hellmund tudi aktivno nastopal na dirkah in do leta 2005 zmagal na dirkah v različnih serijah, tudi v Formuli 3. S svojo agencijo Full Throttle Productions pa se je specializiral na trženje dirkaških prireditev, sprva na lokalni ravni. Leta 2010 je Hellmund sklenil pogodbo s Formulo 1, da je lahko pričel z izgradnjo dirkališča Circuit of The Americas v Austinu, novem prizorišču VN ZDA. Tri leta pozneje in s tem po premieri Formule 1 v Austinu, je izstopil iz tega projekta, a je z vrnitvijo kraljevega razreda motošporta v Mehiko že imel novo nalogo. In leta 2015 se je Mehika vrnila na koledar Formule 1.

Poslovnež je imel z Berniejem Ecclestoneom velikega zagovornika, zato mu je tudi uspelo Formulo 1 vrniti v ZDA in Mehiko. Slednjo je naredil za najboljšo prireditev Formule 1 od leta 2015 naprej.

S takratnim šefom Formule 1 Berniejem Ecclestoneom je imel Hellmund pomembnega zagovornika v paddocku, vendar pa Hellmund ni razočaral. Bil je ključni človek pri zagotavljanju milijonske podpore ameriški dirki v Austinu s strani države, dirko v Mexico City pa je naredil za večkratno prireditev leta v Formuli 1, kajti ta prireditev si je ta naslov prislužila med letoma 2015 in 2019. Ali se Hellmund sedaj s SportsTek, kot delničar ali celo lastnik ekipe, vrača v Formulo 1? To je še odprto. SportsTek Acquisition Corporation, ko se podjetje imenuje s polnim imenom, se je pretekli teden odpravilo tudi na NASDAQ borzo v New Yorku.

V primeru nakupa ali solastništva obstoječe ekipe Formule 1 se najpogosteje omenja AlphaTauri.

Poleg Hellmunda so v upravnem odboru investicijske skupine številni izkušeni športni funkcionarji, vključno z nekdanjimi najvišjimi menedžerji ekip NFL in finančni strokovnjaki. In Hellmund je že v bližnji preteklosti, pred sodelovanjem s SportsTek, izrazil zanimanje za ekipo Formule 1. Ko se je leta 2016 ekipa Manor znašla v finančnih težavah, je Hellmund s konzorcijem oddal ponudbo za odkup. Toda posel je spodletel, ker je Manor tik pred koncem sezone izgubil zahtevano deseto mesto konstruktorskega prvenstva in s tem denarno nagrado v milijonskem znesku, saj je ekipo prehitel Sauber.               

Komentiraj

Loading…

0

ALESI in ARNOUX po ulicah Monaka z ZGODOVINSKIM Ferrarijem 312B3 iz 1974

NETFLIX razkril datum začetka 3. sezone DRIVE TO SURVIVE