in ,

SEIDL: RICCIARDO ne bo dirkač številka ena pri McLARNU

Šef ekipe Andreas Seidl pravi, da tako Daniel Ricciardo kot tudi Lando Norris pri McLarnu ne bosta dobila statusa prvega dirkača.

Daniel Ricciardo, ki je deset let starejši od moštvenega kolega Landoa Norrisa in se lahko pohvali s sedmimi zmagami v svoji karieri, je pri ekipi McLaren letos zamenjal Carlosa Sainza, ki je odšel k Ferrariju.

Toda 21-letni Norris je ob predstavitvi novega dirkalnika McLarna za sezono 2021 povedal, da upa, da bo letos zasedel več vodilnih položajev. “Ne verjamem, da je Daniel veliki korak pred tem, kar je dosegel Carlos in na njemu bo večji pritisk, ker je že dlje časa v Formuli 1. Moral bo zelo dobro nastopati,” je povedal Norris. Vendar pa je šef ekipe Andreas Seidl dejal, da njihovi dirkači ne bodo razdeljeni po hierarhiji. “Dokler bom šef ekipe, ne bo nobene definirane številke ena v moštvu,” tako Bavarec za nemško televizijo n-tv.

Šef ekipe McLaren, Andreas Seidl je dejal, da dokler bo on šef moštva, noben dirkač v ekipi ne bo užival statusa dirkača številka 1.

To ni potrebno in tudi ni koristno za dinamiko v ekipi,” doda Seidl, ki poudari, da je zelo zadovoljen z novo sestavo dirkačev pri McLarnu. “Dirkaška zasedba bo zelo močna. Lando je skoraj veteran McLarna, Daniel pa referenca, ki smo jo pogrešali v zadnjih dveh letih. V preteklosti je dokazal, da lahko s pravim materialom zmaga na dirkah,” še zaključi Nemec.

Komentiraj

Loading…

0

Alex MARQUEZ v barvah CASTROL LCR Honde

KAZENSKE TOČKE: Kdo se v sezono 2021 odpravlja najbolj OBREMENJEN?