in

Lando NORRIS: ALBONOVA zgodba dokazuje, da je F1 lahko KRUT ŠPORT

Landu Norrisu je žal njegovega prijatelja Alexa Albona, po tem, ko je slednji izgubil sedež pri ekipi Red Bull.

Lando Norris in Alexander Albon sta bila tekmeca in prijatelja že v nižjih kategorijah, po sezoni 2018 pa sta se iz Formule 2 družno preselila v Formulo 1. Albon je v prvo moštvo Red Bulla napredoval sredi sezone 2019, a je sedež izgubil konec lanske sezone, v kateri je precej zaostajal za moštvenim kolegom Maxom Verstappnom.

Britanski voznik tajskih korenin bo v letošnji sezoni opravljal vlogo rezervnega dirkača ekipe Red Bull, odpeljal pa bo tudi nekaj dirk prvenstva DTM. Norris priznava, da se z Albonom še ni direktno pogovarjal o izgubi sedeža pri Red Bullu, je pa mnenja, da je velika škoda, da takšen talent, kot je Albon, ni dobil priložnosti tudi v letošnji sezoni.

Triperesna deteljica Russell, Norris in Albon se odlično razume med sabo.

“Z Alexom sva dobra prijatelja, dobro se razumeva in velikokrat se slišiva, kljub temu pa te teme še nisva obdelala,” pravi Norris in dodaja: “Res mi je žal, da letos ne bo nastopal v F1, ker vem, kako dober je. To dokazuje, kako krut šport je lahko Formula 1.”

“Lahko si zelo dober in premaguješ praktično vse po vrsti v vseh kategorijah, a v Formuli 1 so stvari še vedno nekoliko drugačne. Imam zelo visoko mnenje o Alexu in zelo ga spoštujem, tako da sem prepričan, da se bo vrnil v Formulo 1,” dodaja Norris.

Komentiraj

Loading…

0

WOLFF: Motivirati ekipo je največji IZZIV

Svetovni prvak HAMILTON tudi največji ZASLUŽKAR v sezoni 2021